Geleceğini duyanlar akın etti! Böyle karşılandı

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan’a yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde Batı Trakya bölgesinde yaşayan Türklerle bir araya geldi.

GİRİŞ 04.11.2017 21:47 GÜNCELLEME 05.11.2017 11:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya’nın dağlık bölgelerinde yer alan, tarihi köyleri Ketenlik ve Şahin’de büyük coşkuyla karşılandı. İlk olarak İskeçe’nin Ketenlik Köyü’ne giden Çavuşoğlu Ketenlik Köyü Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

ERDOĞAN TEZAHÜRATLARI

 Ketenlik’te Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, SYRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Başkanı Mustafa Aliçavuş ile köylüler tarafından karşılanan Çavuşoğlu alandakilere "Sizlere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim" diye seslendi. Meydandakiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini alkışlarla ve hep bir ağızdan "Erdoğan, Erdoğan" şeklinde tezahürat yaptı. 

"REİS'İ CUMHUR'U BALKAN ÇAYINA BEKLİYORUZ"

Köy meydanında bulunan bir binanın balkonundakiler tarafından "Reis-i Cumhur'u Balkan Çayına Bekliyoruz", "Dünya Müslümanlarının Umudu Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan'ı Ketenlik Köyüne Davet Ediyoruz" yazılı pankartlar açıldı.

TALEBİNİZİ İLETECEĞİM

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Biliyorum, tüm ümmetimizin olduğu gibi, tüm milletimizin olduğu gibi, onun dik duruşunu, onun şefkatli bakışını, onun mazlumlara sahip çıkışını, onun kadirşinaslığını bilerek onu burada görmek istiyorsunuz, her geldiğimizde bunu ifade ediyorsunuz. Allah nasip ederse neden olmasın. Ankara'ya döndüğümde bu talep ve isteğinizi kendisine ileteceğim" şeklinde konuştu.

  “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

 Çavuşoğlu, meydanda toplanan soydaşlardan geleceğe umutla bakmalarını, asla ümitsizliğe ve yeise kapılmamalarını istedi. Türkiye'nin Batı Trakya'daki Türk azınlığı asla yalnız bırakmayacağını belirten Çavuşoğlu, "Sizin içinizden çıkan bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olacağımı taahhüt ediyorum" dedi.

 Konuşmasının ardından köy meydanındaki soydaşlarla sohbet ederek, rengarenk yerel kıyafetler giyen çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Meydanda toplananlar büyük ilgi gösterdikleri Çavuşoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

 Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra Şahin Köyü’ne geçti. Burada da çevre köylerden toplanan Türklerden oluşan büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Çavuşoğlu burada bir balkondan kalabalığa seslendi.

 Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Batı Trakya ziyaretinin son bölümünde kendisinin de doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği köyü olan Delinasufköy’ü ziyaret etti. Burada köylüleri tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Çavuşoğlu, köylülere hitap etti. Çavuşoğlu ziyaretleri tamamlamasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Batı Trakya ziyaretlerimizi tamamlasak da gönlümüz kardeşlerimizde kaldı. Her daim onlarla biriz, beraberiz” şeklinde konuştu.

 Çavuşoğlu’nun Batı Trakya ziyaretinde, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, AK Parti adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de yer aldı.

YORUMLAR 11
  • Hurşit 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçen ay üsküpe gittim şaşırıp kaldım oralar bizim memleketimizmiş her taraf müslüman Şehirler arası yolda giderken uzakta bir köy görürüz hemen minaresi dikkatimizi çeker oralardada gidiyon köy var minare var köy var minare var istanbuldan 130 sene önce fethedilmiş balkanlar avrupaya kadar islam diyarı Biz ise zannediyordukki edirneyi geçince hiristiyan dünyası başlıyor
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    100 yıl sonra bizi hâlâ Balkanlar'da,Afrikada,Asya'da ve dünyanın daha başka yerlerinde bekliyenler var. Türkiye bir umut. Bazıları da bunu idrakten aciz hâlâ yurtta sulh cihanda sulh savsatasıyla meşgul. Ya sen doğru olsan acaba seni rahat bırakacaklarmı ki. Adam 8000 km ilerden gelip senin huzuruna çomak sokuyor. Yani mücadele etmel lazım. Su uyur düşman uyumaz.
    Cevapla
  • Erdoğan 15 temmuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim bir olun diri olun.
    Cevapla
  • Melisa Sinem 35 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakan Çavuşoğlu kim
    Cevapla
  • TR2023 6 yıl önce Şikayet Et
    haberi oku ve video yu izle ögrenirsin
    Cevapla
  • Rafet 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Anadolu kimliğinden hiç birşey kaybetmemişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'