Soylu müjdeyi verdi! Artık subay olabilecekler

İçişleri Bakanı Soylu, "Korucularımıza subay olmanın yolunu açtık. Özellikle eğitim yaşı tutanlar uzman çavuşluktan sonra astsubay, subay olabilecekler" dedi.

GİRİŞ 15.11.2017 14:06 GÜNCELLEME 15.11.2017 14:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Korucularımıza subay olmanın yolunu açtık. Korucularımızdan uzman çavuş alıyoruz. Özellikle eğitim yaşı tutanlar uzman çavuşluktan sonra astsubay, subay olabilecekler" dedi. 

Korucularla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Bakan Soylu, "Doğu ve Güneydoğu'da önemli bir adımı attık. Korucularımızın yaş ortalaması 42 idi. 18 bin 482 güvenlik korucumuzu çok iyi şartlarda emekli edip 21 bin 716 güvenlik korucusu alarak yaş ortalamasını 32’ye düşürdük. Korucularımıza Foça'da komando eğitimi dahil verdiriyoruz. Bunun yanı sıra bakanlığımız bünyesinde Korucular Daire Başkanlığı kurduk. Ek tazminatları arttırılmış, harcırah imkanı getirilmiş, bir defaya mahsus olmak üzere silah taşıma ruhsatı için harç muafiyeti sağlanmış, sağlık tedavi giderleri bakımından 4-A kapsamında sigortalı sayılmalarına imkan veren yasal düzenleme hayata geçirilmiştir. Korucularımıza subay olmanın yolunu açtık. Korucularımızdan uzman çavuş alıyoruz. Özellikle eğitim yaşı tutanlar uzman çavuşluktan sonra astsubay, subay olabilecekler. Korucularımız subay olabilme kabiliyetine sahip olabilme adımını onlara sağlayacağız. 226 korucumuz uzman çavuş olma eğitimleri bitmek üzeredir" dedi.

37 KARAKOL

Karakol ve üs bölgelerinin yapımına devam ettiğine dikkat çeken Bakan Soylu, "37 karakol açılması planlanmış, 10 tanesinin inşaatına başlanmıştır. Ayrıca 78’i jandarma, 64’ü kara kuvvetlerine ait olmak üzere 142 üs bölgesi tutulmaktadır. İlaveten 86 geçici, 176 da kalıcı olmak üzere polis güvenlik noktaları oluşturulmaktadır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 22
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Cahil insanlari subaymi yapacaksiniz
    Cevapla
  • VaTaN EvLaDı 6 yıl önce Şikayet Et
    ahmet sen çok bilgili birine benziyosun. biraz bilginden bizleri istifade ettir bakalım. mesela 15 temmuzda bu vatanın evlatlarını gözlerini kırpmadan şehid eden ve vatanımızı batılı keferelere peşkeş çeken diplomalı cahil ve hainlerden bahset. senin o cahil dediğin halk 15 temmuzda 1 saat içinde tank sürmeyi kavradı. senin diplomalı hainlerin ise yıllarca eğitimini aldıktan sonra o tankları halkın üstüne sürdü. hadi anlat bilgili ahmet
    Cevapla
  • gebzetr 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar sayesinde rahat uyuyorsun nasıl aşağılarsın onları!!!! Hepsi başımızın tacıdır
    Cevapla
  • uzman frt 6 yıl önce Şikayet Et
    sozlesmeli uzmanlarin haklarini verin sonra hakkim varsa haram zikkim olsun derece kademe ek gosterge ici bombos yeni baslayan biriyle 23 yil gorev yapan biri ayni maasi aliyor adalet bumu 45 yasinda bir uzman yirmi yasindaki gibi birlik standarti isteniyor bu adaletmi yoksa haksizlikmi
    Cevapla
  • feriha 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkede en cok deger verilecek kisiler askerimiz ogretmenlerimiz doktorlarimizdir.o halde de korucularimizin subay olmasi bence dogru bir adim.
    Cevapla
  • frhanap 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımız , lütfen kamuda çalışan değişik kademedekileride aynı sınıfta toplasanız
    Cevapla
  • midyatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    bir defaya mahsus olmak üzere silah taşıma ruhsatı harç muafiyeti diyor,bundan birşey anladınızmı
    Cevapla
  • Hkn 6 yıl önce Şikayet Et
    1 silah aldın ve senin harctan muaf fakat satıp yeni ruhsatlı silah alırsan harcını ödersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...