ABD'deki Sarraf davasında büyük rezalet!

"Rıza Sarraf davası" diye başlayıp "Hakan Atilla davası" diye devam eden yargılamada Amerikan adaleti büyük bir rezalete imza atıyor.

ABD'deki Sarraf davasında büyük rezalet!
ABD'deki Sarraf davasında büyük rezalet!
GİRİŞ 01.12.2017 17:00 GÜNCELLEME 01.12.2017 17:01
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

New York'ta sürdürülen ve uluslararası hukuka, bırakın uluslararası hukuku doğal hukukta bile yeri olmayan bir yöntemle devam eden kamuoyunda Rıza Sarraf davası olarak bilinen sözde yargılama Türkiye'nin gündeminde geniş yer bulmaya devam ediyor. 

MALUM ÇEVRELERİN YÜZÜNDE GÜLLER AÇIYOR

Sözde mahkeme sürerken, AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'ın deyimiyle "Birilerinin yine yüzünde güller açtığını" görüyoruz. 

 

ŞAKA DEĞİL GERÇEK

Sözde mahkemede yaşanan en büyük rezalet şu:

"Asıl suçlu" (Rıza Sarraf) tanık oluyor ve ABD tarafından korunuyor. "Asıl suçlunun" suçladığı kişi (Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla), ise "asıl sanık" haline getiriliyor.

Bunu bir örnekle açıklayacak olursak...

Büyük bir çete liderini yakalamak ve mahkum etmek istiyorsunuz. Bu tür durumlarda çete içinden birini tanık yapar her şeyi deşifre edersiniz ve çete liderini mahkum edersiniz. 

Burada olan şudur: Hiçbir suçu olmayan bir şahıs suçlanırken, bütün suçları işlediğini kabul eden "Asıl suçlu" tanık programıyla korunuyor. 

Mahkemenin sonucu ise şimdiden belli  "Asıl suçlu" paçayı kurtaracak, onun suçladığı isim ise mahkum olacak.

Bu dava hukuk davası olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir dava haline gelmiştir.

ASIL DERTLERİ BAŞKA!

Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışan çevrelerden gelen son açıklamalar da bu tiyatro davanın asıl niyetini ortaya koyuyor. 

İşte o açıklamalardan bazıları:

- Sarraf üzerinden Türkiye'ye operasyon çeken ABD "YPG'ye silah yok" sözünü unuttu. Pentagon 5 bin Kaleşnikof veriyor.

- ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı McCarrick: Türk Akımı'ndan rahatsızlık duyuyoruz.

- ABD Terörle Mücadele Koordinatörü Kerchove: FETÖ'yü terör örgütü görmüyoruz.

YORUMLAR 36
  • oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    sizler fetöyü terör örgütü görmüyor olabilirsiniz, Türk ve İslam alemi abd ve fetö denilen köpek ve köpeklerini TERÖR olarak görüyoruz.
    Cevapla
  • sema 6 yıl önce Şikayet Et
    Canım chpem seni kimler aldı.Sen CHP bu kafayla akp nin taşeronu olursun.İktidar olmak için değil iktidarı yıkmak için kurulmuş bir ne oldugu belirsiz bir oluşum gibi gözüküyolar.Demirelin şapkası vardı kemali nasıl hatırlıyacaz akıllara zarar seni kimler aldı chpem
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep biz mi hata yapacağız bu ikisinin abd de tutuklanabileceğini yada abd de başlarına bir iş geleceğini neden akıl edemedik de amerikaya gitmelerine mani olmadık kendi kendinizi zıkıntıya soktuk bizim istihbaratımız ve yetkililer bu konularda daha düşünceli hareket etmeli idi malüm hertaraf hain ve düşman kaynarken daha tedbirli olabilmeli idik
    Cevapla
  • asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    takke dustu .kel .gorundu.. bu saatten sonra ..turkiye ...abd deki yargiyi ...tanimiyoruz.. demeli .ve rest cekmelidir .
    Cevapla
  • bay e 6 yıl önce Şikayet Et
    birileri gulsun dursun.tum girisimlerden sonra ne elde ettiler kocaman sıfır.tum bunlar derstir.demire cekic vuran ustanin amaci dovmek degil sekil vermektir.bir dusunun eski halimizde kalsaydik körelmis paslanmis bir bicak kalacaktik.oysa kalles bir savasta keskin ve iyi bir biçaksan guçlüsündur.Allaha hamd olsunki bizi bilemekte .sonsuz hamd tum alemlerin rabbi olan Allaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması