OHAL Komisyonundan ihraçlar için ilk karar

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, meslekten ihraç edilenlere ilişkin ilk kararını verdi.

OHAL Komisyonundan ihraçlar için ilk karar
OHAL Komisyonundan ihraçlar için ilk karar
GİRİŞ 22.12.2017 10:59 GÜNCELLEME 22.12.2017 12:27
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile işlerinden olan binlerce kişinin başvurusunu incelemeye başlayan komisyon, ilk kararını verdi. Komisyonun, incelemelerini bitirdiği dosyalardaki kararlar arasında mesleğe iade ile başvurunun reddi yönünde hükümler yer aldı.

İSİMLER HENÜZ BELLİ DEĞİL

Komisyonda incelenen 100'e yakın dosya karara bağlandı. Alınan karar göre bir kişinin işe iade talebi reddedildi. Mesleğe iade edilen isimler henüz belli değil. 

100 BİNİN ÜZERİNE BAŞVURU

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Resmi Gazete'de yayımlanan 685 sayılı KHK ile kurulmuş ve 22 Mayıs'ta göreve başlamıştı.Resmi Gazete'de yayımlanan 685 sayılı KHK ile kurulan ve 22 Mayıs'ta göreve başlayan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'na, bugüne kadar 102 bin 432 başvuru yapılmıştı.

YORUMLAR 27
  • konyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu örgüt çok tehlikeli . onlara göre bomba atanlar bile suçsuz. devlet kimsenin gözünün yaşına bakmamalı. hepsinin defterini düreceksin.acırsak acınacak duruma düşeriz.
    Cevapla
  • DOĞRUSU 6 yıl önce Şikayet Et
    Her hain cezasını çekmelidir.Yoksa 250 Şehidimizin elleri yakanızda olur.
    Cevapla
  • terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    hukuka adalete inanca yasaya uyulursa tarafsız olunursa yüzde 80 suçsuz masum zavallı ınsanlardır.ve derhal iade olmalı.herkesi toptan yakmak boş gevezelik demek.
    Cevapla
  • Aslanbey 6 yıl önce Şikayet Et
    27 yıldır akademisyenim ne kadar tanıdığım fetöcü varsa hepsi ihraç edildi. bir tane istisna yok. yüzde bir lik bir kaçıntı oldu ama çok kısa sürede geri döndüler. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Devletimiz elinden gelenin en iyisini yapıyor
    Cevapla
  • bahattin 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar emin olmana sebep olmalı ya suçlu ve ihanet içinde olanlar varsa ki ihraç olmuş ve ihanet etmiş hala bugün bile diş bileyenler var bunlara nasıl suçsuz diyorsun öyle yüzde vermekle işin içinde olmuşsun gibi
    Cevapla
  • kaplan 6 yıl önce Şikayet Et
    ''Komisyonda incelenen 100'e yakın dosya karara bağlandı. Alınan karar göre bir kişinin işe iade talebi reddedildi. ' demek ki %99 göreve döndürülmüş..ayıkla pirincin taşını.etrafımda ne kadar kamudan atılan kişi varsa hepsinin dediği tek şey var. ''döneceğiz''o kadar eminler ki çok rahatlar ve bunlar aleni fetöcü herkesin malumu özellikle küçük yerlerde herkes birbirini biliyor.
    Cevapla
  • Ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana atılan iftirayı adaletimizi düzeltecektir, adaletimize güveniyorum, ama iftiraya körü körüne çanak tutan, genelleme yapanlara iki dünyada hakkım helal değil.
    Cevapla
  • AF YOK 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatden sonra bu Vatan hainlerinden bu ülkeye fayda gelmez.Herkes cezasını çekmeli.
    Cevapla
  • ülkücü mağdur 6 yıl önce Şikayet Et
    milleti bir birine düşürmek de hainliktir. sen de onlardan birisi olabilirmisin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!