Büyükanıt Isparta'dan mesaj verdi

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Isparta Eğirdir'deki Dağ Komando Okulu'nda terörle mücade konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Büyükanıt'ın açıklamaları şöyleydi:

Büyükanıt Isparta'dan mesaj verdi
Büyükanıt Isparta'dan mesaj verdi
GİRİŞ 27.06.2007 10:29 GÜNCELLEME 01.09.2018 12:06
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı'nın tanıtımı amacıyla Isparta'ya düzenlenen 2 günlük basın turu kapsamında Eğirdir'e geldi.

 

Orgeneral Büyükanıt, basın turuna katılan gazetecilere yönelik olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da katılıyor.

 

 

Büyükanıt'ın açıklamaları özetle şöyle:

 

 

TSK personelini eğitmeden bölgeye göndermemiz sözkonusu değildir. Eğridir'de temel esasları öğretiyoruz ama eğitimin sonu yok. Dağ ve Komando okulu bu tür eğitimin en iyi verildiği yerdir. Fiziki coğrafya eğitim için özel olarak seçilmiştir.

 

 

Terör çok boyutlu bir olaydır. Terörü sadece bir silahlı mücadele olarak indirgenirse istenilen başarı yakalanamaz. Bir teröristin dağda barınabilmesi için aşağıda 10 kişinin olması gerekir. Biz bunlara işbirlikçiler diyoruz. Bu teröristin malzemeleri nereden sağlanıyor. Bunları işbirlikçiler tarafından sağlanıyor. Bunlar merkezi yerleşim yerlerinde yaşıyor. Teröristi destekleyen imam ve muhtarlar var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
  • Irak'ta ve Türkiye'deki PKK'lı sayısı
    Org. İlker Başbuğ'dan terör örgütünün son durumu ile ilgili bilgiler... Toplam terörist sayısı kaç? K. Irak'ta kaç terörist barınıyor? Türkiye'de terörün en yoğun olduğu 2 il hangisi?
 
  • Büyükanıt'a göre bildirinin amacı
    Org. Yaşar Büyükanıt, Kuzey Irak'ın internet sitelerinden alınan bilgilerin amaçlı olduğunu savundu. Büyükanıt, 'teröre karşı toplumsal refleks' çağrısına da açıklık getirdi:
 
  • 'Sınır ötesi operasyonda ısrarcıyız'
    Org. Büyükanıt, kısa zamanda siyasi iktidarla 3 önemli toplantı yaptıklarını hatırlattı, 'sınır ötesinde ısrarcı olduklarını' yineledi. Büyükanıt, siyasi hedef belirlenmesini istedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 106
  • Abdullah Öz 16 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşık 3000 içerde, 3000 bin dışarda. eli silahlı terörist varmış. Bu sayılar 15 yıl önce de böyle veriliyordu. Ne azalıyor ne artıyor. Önce içerdekiler. Birde, emekli subay ve astsubayların terör örgütleri var.Hücre evlerdeki bombalar ve silahlar ne için? Ankara-Ümraniye-Bursa-Eskişehir... Gerisi gelecek daha galiba. Bu ulusalcı kahramanları(!) kuzey Iraka\'a gönderelim.Bitirsinler orada PKK\'yı. Bombaları, biraz da PKK üzerine atsalar diyorum.
    Cevapla
  • yusuf mirzabey 16 yıl önce Şikayet Et
    operasyon. operasyon gerekli dediğini zaten biliyoruz.neden bunu ısrarla tekrarlıyorsun .yoksa sen de hustonun uzantısı mısın
    Cevapla
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    İKTİDAR. artık iktidar sahipleri kendi çıkarlarını devletin çıkarından daha önde tutmamalıdırlar artık siyasi değil devlet adamı olun lütfen
    Cevapla
  • ali kırlangıç 16 yıl önce Şikayet Et
    Saygımız Sonsuz Ama. Kusura bakmayın Genel Kurmay\'ın muhtıralar dışnda etkili olması gereken alanlarda etkili olmadığını görmek bizi çok üzüyor.Defalarce Kuzey Irak a giren ordumuz neden daha önce bu sorunu çözemedi.Şimdi amaç bir kaos yaratmaktan başka bir şey değil.Hudson tam bir felaket.Allah aşkına söyleyin muhtıra dışında başarılı bir işiniz olmayacak mı?
    Cevapla
  • Damat Ferit Paşa 16 yıl önce Şikayet Et
    Önce. İçerdeki AB ve ABD işbirlikçilerini sözüm ona devletin üst kadelerindekilerin başına çuvalı geçirip ,ıraka operasyona gideceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler