Irak'ta ve Türkiye'deki PKK'lı sayısı

Org. İlker Başbuğ'dan terör örgütünün son durumu ile ilgili bilgiler... Toplam terörist sayısı kaç? K. Irak'ta kaç terörist barınıyor? Türkiye'de terörün en yoğun olduğu 2 il hangisi?

Irak'ta ve Türkiye'deki PKK'lı sayısı
Irak'ta ve Türkiye'deki PKK'lı sayısı
GİRİŞ 27.06.2007 11:03 GÜNCELLEME 03.05.2018 13:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt konuşmasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da terör örgütünün son durumu ve ellerindeki son rakamlarla ilgili bilgiler verdi.

 

Org. Başbuğ'un açıklamaları şöyleydi:

 

 

Toplam terörist sayısı 5 bin civarında. Kuzey Irak'ta 2 bin 800-3 bin 100 arasında terörist var. Siirt ve Şırnak yöresi teröristlerin en yoğun olduğu bölgelerdir.

Teröristler başları sıkıştıkça ateşkes ilan ediyor.

 

 

Terör Türkiye'nin dikkatini Irak'tan uzaklaştırdı.

Mayınlı saldırıların yüzde 70'i yakalandı. Amerika Birleşik Devletinin Irak'ta el yapımı patlayıcılarla verdiği zayiat 300'ü aşmıştır. El yapımı patlayıcılarla mücadele gerçekten zor. Bölgenin ve kuvvetlerimizin büyüklüğü ve devamlı hareket halinde olmamız bu durumu ortaya çıkarılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
  • 'Sınır ötesi operasyonda ısrarcıyız'
    Org. Büyükanıt, kısa zamanda siyasi iktidarla 3 önemli toplantı yaptıklarını hatırlattı, 'sınır ötesinde ısrarcı olduklarını' yineledi. Büyükanıt, siyasi hedef belirlenmesini istedi.
 
  • Büyükanıt'a göre bildirinin amacı
    Org. Yaşar Büyükanıt, Kuzey Irak'ın internet sitelerinden alınan bilgilerin amaçlı olduğunu savundu. Büyükanıt, 'teröre karşı toplumsal refleks' çağrısına da açıklık getirdi:
 
  • Büyükanıt Isparta'dan mesaj verdi
    Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Isparta Eğirdir'deki Dağ Komando Okulu'nda terörle mücade konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Büyükanıt'ın açıklamaları şöyleydi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 17
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    genelkurmay başkanı. askerimiz sonuna kadar haklıdır.iktidar sahipleri iktidarlarının önemini devletin çıkarından önde tutmamalıdır.artık devlet adamı olun siyasi değil
    Cevapla
  • ali ipek 16 yıl önce Şikayet Et
    korkutularak uyutuluyoruz. hatırlayın bir zamanlar sağ sol dediler sonra irtica laiklik elden gidiyor filan.şimdi pkk.yaf benim bildiğim bu pkk 20 yıldır var.dierleri tutmadı galiba bu aziz milletin deerleri üzerinden siyaset yapmayın.efendiler.gerçi türk milleti olarak korkutularak uyutulmaya alışığız.ama artık yemezler.başka bişey bulun bence mesela cumhur başkanını onlara seçtirmedik ama biz seçeriz deyin.başörtüsünüde çözerik deyin.belki prm yaparsınız.işiniz zor valla
    Cevapla
  • ali ipek 16 yıl önce Şikayet Et
    bütün çözümsüzlükler çözülür. çözemiyorsanız.biz çözeriz yeterki türk milltinin milli iradesine kurşun sıkmayın bu asil millet neleri çözdü bilirsiniz.ah çözülmesini isteseniz eğer gerçekten çözmek istiyorda çözemiyorsanız. istifa edin sayın paşam.biz çözeriz.siz merak etmeyin.hemide 1 ay filanda sürmez.yani şip şak çözüm.sizin orda operasyonda geçirdiğiniz vakitle bu işi ben çoktaan çözmüştüm bile yeterki çözmek isteyin bu işi rant edinmekten vaz geçin.bu iş üzerinden siyaset yapmaktan vaz geçin.yeter.aha çözüldü bile.bak bu kadarbasit
    Cevapla
  • ali özkan 16 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sorun değil.. siz aslında türkiyenin içindeki asıl düşmanları yok edin.osmanlı yı yok eden, yapılan bütün darbelerin arkasında olan düşmanları;siyonistleri,masonları.eminim pkk kendiliğinden yok olacaktır.
    Cevapla
  • ertan eroglu 16 yıl önce Şikayet Et
    Savcilar goreve. Bu aciklamalar oyle yenir yutulur cinsten degil.gkb kurt halkini isbirlikci olarak nitelemis pesindende toplumsal refleks bekledigini soylemistir.Bu resmen toplumlari birbirlerine karsi ayaklandirmaktir.Acilen parali askerlige gecilip ordunun kesin olarak sivillere baglanmasi gerekmektedir,muz cumhuriyetlerinde bile boyle seyler olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi