Usta oyuncu Münir Özkul uğurlandı

93 yaşında yaşama veda eden Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası Münir Özkul'un Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından cenazesi Bakırköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GİRİŞ 07.01.2018 15:20 GÜNCELLEME 07.01.2018 22:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MÜNİR ÖZKUL İÇİN İLK TÖREN HARBİYE'DE

Yeşilçam’ın efsane ismi Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası Münir Özkul, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Büyük sanatçı için bugün ilk tören saat 11.00’de Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşti.

MÜNİR ÖZKUL'UN EŞİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tören öncesi konuşan Münir Özkul’un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi.

"TÜRK TİYATROSU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİMDİ"

Münir Özkul’un eski eşi Suna Selen de törene katılarak Umman Özkul’a destek oldu. Suna Selen, “Türk Tiyatrosu için çok önemli bir isimdi. Çok değerli bir sanatçımızdı. Şunu da söyleyeyim böyle bir melekle beraber olduğu için şanslıydı. Aslında Umman Hanım hepimizin şansıydı. Hepimiz biliyoruz ne kadar yaşamını uzattığını, iyi baktığını” ifadelerini kullandı.

Usta oyuncu Münir Özkul, Teşvikiye Camii'de  öğle namazına mütakip  kılınan cenaze namazından sonra, Bakırköy Mezarlığı’nda Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CENAZE İÇİN HAZIRLIKLAR BÖYLE YAPILDI

Teşvikiye Camii’nde cenaze hazırlıkları böyle yapıldı. Polis Münir Özkul'un cenazesine katılmak için gelen vatandaşları arama yaparak avluya aldı. 

USTA OYUNCUNUN CENAZESİ TEŞVİKİYE CAMİİ'NDE KILINDI

Münir Özkul'un naaşı Teşvikiye Camii’ne getirildikten sonra Bakırköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze törenine ailesi, arkadaşları, sevenleri ve Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eşi Umman Özkul, Suna Selen, Suna Keskin, Esin Eden, Tilbe Saran, Nuri Alço, Coşkun Gogen, İlyas Salman, Ahmet Arıman, Ferdi Atuner, Tuncay Akçay, Ahmet Sezerel, Behzat Uygur, Orhan Alkaya, Erhan Yazıcıoğlu ve birçok değerli sanatçı katıldı.

Cenaze törenine katılan isimlerden Haldun Dormen: "Münir Özkul, Türk halkının çok sevdiği bir isimdi. Bu kadar halka yakın olan bir sanatçıyı bir daha bulamayız." dedi.

CENAZE TÖRENİNE BAŞBAKAN YILDIRIM VE NUMAN KURTULMUŞ KATILDI

Törene Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'ta katıldı.

Helallik alınmasının ardından Özkul'un cenazesi cenaze aracına götürüldü. Kalabalık avluya sığmazken, cenaze aracı uzun süre kalabalık nedeniyle camiden ayrılamadı. Ardından Özkul'un cenazesinin bulunduğu araç Bakırköy Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Bu sırada cenazeye katılanlar Özkul'u alkışlar ve "Mahmut Hoca" sloganlarıyla uğurladı.

CENAZE MEZARLIĞA GÖTÜRÜLDÜ

Oyuncunun cenazesi Bakırköy Mezarlığı'na götürüldü.

YORUMLAR 9
  • Nur 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim inançlı biri , Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce tiyatro, hüzünlü bi o kadarda gururlu konuşmalar, ceset üzerinden benlik tatmini, sonra cami buluşması, birkaç saatlik İslami giyim kuşam, hal ve tavır duruşu ardından Vakarlı ve ne güzel cenaze töreni oldu dedirtmek için Şak Şaklı bi tören 40.gününde mevlit, senede birde mezar başında anma ( yaşadıkları gibi cenaze merasimini şak şak şak, tiyatroda ve filmlerinde çok iyi bi müslüman dı.)
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki kardeşim yaramı deştin. Sen filmlerdeki babacan rolleri görüyorsun da niye yeşilçamın İslam ile savaşını görmüyorsun. Hergün yüzlerce tv kanalında gösterilen filmlerde başrol oyuncularının isimleri niye Şaban, Recep, Ramazan, Gafur, Hüseyin, Osman.......... İken rolleri serserilik, fitnebazlık, zalim ağa......, niye filmlerdeki imam, cami cemaatı dolandırıcı, yalancı, hilekar vs. Sen Mahmut hocayı gömdün, yakında Komser Kemal'i gömeceksin. DÜŞÜNEN İNSANLAR İÇİN!!!
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yaptıgn yorum bir müslümana yakışmadı geçmişte her ne yaptıysa allah afetsin demen gerekirdi
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Allah taksiratını afetsin. Tüm ölmüşlerimize el Fatiha
    Cevapla
  • hayat 6 yıl önce Şikayet Et
    Cuma günü defnedilseydi iyi olacaktı. Demek ki kalabalık için pazar beklenmiş.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM rahmet etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor