Muhalifler Türkmen Dağı'nda operasyon başlattı

Suriyeli muhalifler, Lazkiye ilinin kuzeyinde bulunan Türkmen Dağı'nda Esed rejiminin kontrolündeki bölgelere yönelik operasyon başlattı.

Muhalifler Türkmen Dağı'nda operasyon başlattı
Muhalifler Türkmen Dağı'nda operasyon başlattı
GİRİŞ 22.01.2018 23:26 GÜNCELLEME 22.01.2018 23:31
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cebel el İslam Taburu Komutanı Zahir Ebu Usame, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İdlib'de son zamanlarda rejim ve Rusya yoğun saldırı düzenliyor. Bu saldırıları hafifletmek için Türkmen Dağı'ndaki rejimin kontrolünde bulunan Sarraf beldesi ve etrafına operasyon başlattık." dedi.

Usame, düzenledikleri operasyonla rejimin elindeki Sarraf beldesine bağlı Villa ve Kapıkaya köylerini ele geçirdiklerini belirtti.

Muhaliflerin düzenledikleri ani saldırılarda çok sayıda rejim askerinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, operasyonun ardından Rus ve rejim uçaklarının Türkmen Dağı'na saldırı başlattığı öğrenildi.

YORUMLAR 63
  • Atarlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ÖSO'ya bağlı değil. Türkiye ile alakası yok. Rusya ve Esed İdlib'te Ahrar Şam'ı vuruyor. Biz İdlib'te belli bölgeyi belirledik gerisi öyle kalır Esed ve Rusya da alır.
    Cevapla
  • D/Y 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk bakışta iyi gibi görünse de Afrin operasyonunda Ruslar hava sahasını kapatırlarsa o zaman yanlış bir hamle olduğu anlaşılır.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM yar ve yardımcımız ol. Şüpe yokki galip olan SENSİN.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    İran, Irak, Türkiye ve Suriye birlikte hareket etsin. burada ne ABD ne de Rusya barınabilir. Artık aklımızı başımıza alıp, suriye rejimini yanımıza alıp muhaliflerle anlaştırıp, hep beraber küresel güçleri ve çakallarını kovabiliriz. bu şekilde Türkiyedeki suriyelilerde memelektelerine giderler. Aksi takdirde bu bölge kan ve gözyaşıyla boğuşmaya devam eder.
    Cevapla
  • adem turgut 6 yıl önce Şikayet Et
    vur vur inlesin esatçı chp dinlesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?