İlk kez görev aldı! Afrin'deki hedefleri vurdu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında ilk kez görev alan yerli üretim T-129 ATAK helikopteri, Afrin'in batısındaki terör hedeflerini vurdu.

GİRİŞ 24.01.2018 10:35 GÜNCELLEME 24.01.2018 11:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kara unsurlarınca lazerle titizlikle işaretlenen hedefleri vuran ATAK helikopterleri, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" füzelerini de kullandı.

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik ilgili kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilen harekat kapsamında terör hedefleri vuruluyor.

Afrin'in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı.

Yerli üretim ATAK helikopterlerinin teröristlere ait hedeflere yönelik atışları görüntülendi.

Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı.

Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

YORUMLAR 13
  • Cadde 38 6 yıl önce Şikayet Et
    İHA siha atak Altay cirit vs vs vs karşı çıkıp çamur atanlar HAİNSİNİZ
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun.dualarımız sizlerle.
    Cevapla
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    zalime korku mazluma güven.
    Cevapla
  • ülküm 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli ve milli silahlarımızı sahada deneme ve ispatlama fırsatımızda doğmuş oldu.silah üreten halka açık şirketlerimizin hisseleri tavan yapar artık.
    Cevapla
  • Asd 6 yıl önce Şikayet Et
    Ama abd ve baskalari yeni silahlarini deniyorlar
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin sana,derdimiz şirketlerin değer yapması mı. Millet kanıyla canıyla mücadele veriyor düşündüğün şeye bak.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Tankları her türlü saldırıya karşı koruyan sistem ataklara ektekre olsa, cepheye hiç asker gitmez yukarıdan keklik gibi terörist avlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'