Afrin'de sıcak çatışma! Bir köy daha ele geçirildi

Afrin Zeytin Dalı Harekatı'nın 8. gününde Gülbaba mevkinde YPG ile ÖSO ve TSK'ya bağlı birlikler arasında sıcak çatışmalar sürüyor.

GİRİŞ 27.01.2018 11:57 GÜNCELLEME 28.01.2018 07:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Operasyonda bugüne kadar öldürülen terörist sayısı 394’e ulaştı. TSK ile ÖSO Afrin’e ilerledikçe, PKK/PYD’nin mevzilerini terk etmeye başladığı belirtiliyor.

 

GÜNDÜZ KARTAL GECE YARASA

Zeytin Dalı harekâtının yedinci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait zırhlı birlikler ile komandoların Afrin bölgesi içinde ilerleyişleri devam ederken, bölgede yoğun yağış ve sis nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları daha etkin şekilde devreye girdi.

Kötü hava koşullarından dolayı ağırlaşan Zeytin Dalı harekâtında önceki gece Türk savaş uçakları yoğun bombardıman yaptı. Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde konuşlu gündüz ‘Kartal’ gece ‘Yarasa’ olarak adlandırılan 161. filo ile Diyarbakır’daki ‘Pars’ filo olarak bilinen 181. filo, Afrin’de PYD/PKK hedeflerini bombaladı. Lantirn (Gece Alçak İrtifa Seyrüsefer ve Hedefleme Kızılötesi Işını) sistemine sahip uçaklar, önceden Özel Kuvvetler ile insansız hava araçlarının işaretlediği hedefleri vurdu. 

İşte dakika gelişmeler:

SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

23:45
Suriye Halep ili kuzeyindeki Mare ilçesinde PYD/PKK'lı teröristlerin sızma girişimi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından engellendi.

447 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

21:00
Türk Silahlı Kuvvetlerince Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar 447 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

17.20 Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Afrin bölgesinden Özgür Suriye Ordusu denetimindeki Azez’e roketli saldırı düzenlendi. Kapalı iş yerine isabet ederek hasara yol açan saldırıda yaralanan olmadı.

KİLİS'E ROKET DÜŞTÜ

15.30 Terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde bulunan Suriye'nin kuzeyinden atılan roket mermisi yine Kilis'e düştü.

14.20 Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları, Kilis'te incelemeler yapmak için geldi.

HELİKOPTERLER SINIRI GEÇTİ

13.50 Operasyonun sekizinci gününde hareketlilik sürüyor. Hatay'ın Hassa ilçesinde, 2’si Skorsky 3 askeri helikopter, sınırı geçti. Sabah erken saatlerde ilçe üzerinden uçan helikopterlerin tam teçhizatlı oldukları görüldü. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu.

13:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bize dostluk elini uzatana, biz kucağımızı açarız. Bizden yardım isteyene, biz ekmeğimizi böler veririz ama bize saldıran, istiklalimize ve istikbalimize kasteden hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK olsun, ister PYD, YPG olsun, hangi farklı isimlerle karşımıza çıkarsa çıksınlar hiç fark etmez. Allah'ın izniyle hepsinin üzerinden de silindir gibi geçeriz."

ALİ BEKKİ KÖYÜ TEMİZLENDİ

11:48 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Afrin ilçesinin kuzeybatısındaki Ali Bekki köyünün kontrolünü sağladı.

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO birlikleri 8. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD/PKK'nın yuvalandığı Afrin ilçesinin kuzeybatısında yer alan Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyünde kontrolü sağladı. Öte yandan TSK ve ÖSO birlikleri, Raco beldesindeki 740'ıncı nokta olarak bilinen bölgeyi ve örgütün bir eğitim kampını da ele geçirdi.

Operasyonda 10'dan fazla terörist etkisiz hale getirildi.

Ali Bekki köyünde yakalanan YPG'li teröristin fotoğrafı yayınlandı.

TERÖRİST MEVZİLERİ BOMBALANIYOR

11: 35 Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzileri, Kilis'te sınır hattında konuşlu topçu birlikleri ve jetler tarafından da ateş altına alındı. Vurulan hedeflerden yükselen duman Kilis'ten de görüldü.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU VE BAKAN GÜL KİLİS'TE

11.10: Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kilis Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Mehmet Tekinarslan tarafından karşılanan Çavuşoğlu ve Gül, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Gül, bir süre makamda Vali Tekinarslan'dan kente ilişkin bilgi aldıktan sonra Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret etti.

ABD SİLAH VERMEYECEK

10:39 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi.

10:01 Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başından itibaren Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından terör örgütlerine ait 340 hedefin imha edildiği bildirildi.

ŞEHİT VE YARALI SAYISI

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 30 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen 13 Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, 24 Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

06:40:  Dördüncü cepheyi Tel Rifat’tan El Bab’a açan tankların desteğindeki öncü kuvvetler 8 noktadan Afrin’e doğru ilerliyor.

ASKER SEVKİYATI SÜRÜYOR

TSK, Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan personelini düzenli olarak rotasyona tabi tutacak ve harekât sahasının ihtiyaçlarına göre dönem dönem takviye edecek.

Kırsal alanda başlangıç safhasında sahada ağırlıklı olarak zırhlı birlikler yer alırken, kent merkezine girildikçe harekât konsepti değişecek ve nokta operasyonlara yönelik özel birlikler nöbeti devralacak. Bu çerçevede Kilis ve Hatay’a asker sevkıyatına devam ediliyor. Sınır ötesine geçen birliklere de gıda ve mühimmat ikmali yapılıyor.

YORUMLAR 28
  • Selin 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrin harekatını sonuna kadar destekliyoruz askerimizin yanındayız Rabbim güç kuvvet versin ordumuzu muzaffer eylesin sağ salim dönsünler inşAllah dualarımızla yanınızdayız...
    Cevapla
  • Allahu Ekber 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc mehmetlerimize kuvvet versin. Sehitlerimizi peygamber efendimize komşu etsin
    Cevapla
  • akenaton 6 yıl önce Şikayet Et
    aponun resimleri ayaklar altında bedeni mapusta ağırlanıyor daha ne besliyoruz anlamam
    Cevapla
  • tarık orkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık. .
    Cevapla
  • Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah Allah'ım tüm askerlerimizin polislerimizin yardımcısı olsun analarına babalarına çocuklarına eşine bağışlasın güç kuvvet versin rabbim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü