Yerli mühimmatta dev adım

TÜBİTAK SAGE’nin IDEF17’de açıkladığı termobarik mühimmat üretimi aşaması bir adım öteye taşınıyor. Çalışmalar tamamlandığında Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), termobarik patlayıcı seri üretimine başlayacak.

Yerli mühimmatta dev adım
Yerli mühimmatta dev adım
GİRİŞ 31.01.2018 17:38 GÜNCELLEME 31.01.2018 17:39
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) 26 Ocak günü gerçekleşen Ar-Ge projeleri imza töreninde Harp Başlıkları İçin Termobarik Patlayıcı Geliştirilmesi (TENDÜREK) Projesinde yeni bir aşamaya ulaşıldı.
 
TÜBİTAK SAGE ve MKEK’in ortaklaşa yürüttüğü ve 2013’te yürürlüğe giren projede, yüksek tahrip etkinliğine sahip termobarik dolgulu harp başlığı geliştirilmesi amaçlanıyor. Sözleşme çerçevesinde TÜBİTAK SAGE, imzalanan yeni Toz Termobarik Patlayıcı Geliştirme (VOLKAN) Projesi’yle Tendürek Ailesi’ni tamamlayacak. Anlaşmaya göre TÜBİTAK SAGE’nin ana yükleniciliğinde proje üç yılda tamamlanacak. TÜBİTAK MAM ve MKEK alt yüklenici olarak görev yapacak.
 
Projenin ilk etabında TÜBİTAK SAGE, toz termobarik patlayıcıyı milli imkanlarla geliştirecek. TÜBİTAK SAGE ayrıca, Toz Termobarik Patlayıcı Büyük Ölçekli Üretim Tesisi’nin tasarımı, kurulumu ve devreye alınması görevlerini sütlenecek.
 
TÜBİTAK MAM düşük ölçekli üretimi üstlenecek. MKEK ise, TÜBİTAK MAM’ın üretimini devralacak ve daha yüksek kapasitede üretimini sağlayacak MKEK bu aşamadan itibaren çeşitli mühimmatlarda termobarik patlayıcının kullanılmasına geçecek. Proje, maliyeti düşürürken dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak

YORUMLAR 26
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    KK bu haberi okumalı.Bu haber özel olarak partinin sitesine gönderilsin.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Termobarik patlayıcı ne demek?Haber güzel ama ne olduğuna ilişkin 2 satır haber içeriği uygun olurdu.Silah geliştirme haberleri bizleri sonsuz mutlu ediyor ama doyurucu haber lütfen.
    Cevapla
  • Mukan KAHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Acil olarak stratejik silah olan kıtalar arası giden nükleer seri balistik füze üretimine de başlayalım. Geç bile kaldık elimizi çabuk tutalım
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en büyük sorunu bir türlü seri üretime geçememesi. Bir sürü prototip var ama seri üretim yok. Amerika 2. dünya savaşında ayda 2000 M4 Sherman tankı üretebiliyordu. Biz 3 yılda 20 Altay üreteceğiz.
    Cevapla
  • yoren 6 yıl önce Şikayet Et
    proje proje proje.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Altay dahil tüm yerli silahlarını biran önce geliştirmeli hatta ruslar ile birlikte savaş uçağı savunma sistemleri vs iş birliği yapilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’