56 bin memur alımı için düğmeye basıldı! Peki başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılında toplam 56 bin memur alımı yapılacağını açıkladı. Bunların yaklaşık 19 bini işçi, 27 bini ebe ve hemşire, 10 bini de doktor olacağını belirtti. Peki hangi kadroya kaç memur alınacak?

56 bin memur alımı için düğmeye basıldı! Peki başvuru şartları neler?
56 bin memur alımı için düğmeye basıldı! Peki başvuru şartları neler?
GİRİŞ 07.02.2018 10:41 GÜNCELLEME 07.02.2018 10:41

Sağlık Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok personele istihdam sağlayan kurumların başında yer alacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılında alınacak sağlık personelleri ile ilgili olarak vekilleri bilgilendirdi. Geçen yıl kadroya girmeye hak kazanan fakat ataması yapılmayan personellere de bu yıl atama yapılacak. Demircan, toplamda 56 bin memur alımı yapılacağını belirtti ve bunların 27 bini ebe ve hemşire, 19 bini işçi, 10 bin civarında da doktor alımı şeklinde dağılacağını söyledi. Peki Sağlık Bakanlığı alımları ne zaman yapacak, alımlar hakkındaki detaylar nelerdir?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Demircan yaptığı açıklamasında, hangi kadrolar için kaç kişilik atamanın yapılacağını ve toplam 56 bin memur alımı yapacağını açıkladı. Alımlar hakkında detaylı bilgi vermeyen Demircan, atamaların kademe kademe yapılacağını belirtti.

19 BİN İŞÇİ, 27 BİN SÖZLEŞMELİ 10 BİN DOKTOR ALINACAK!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...