Uyanıklıkları yanlarına kâr kalmadı

İstanbul'da Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) 15 Şubat tarihinden çalışmaya başladı. Uygulamanın hayata geçtiği gün yollarda hız ihlali yapan, emniyet şeridini kullanmaya devam edenler oldu.

Uyanıklıkları yanlarına kâr kalmadı
Uyanıklıkları yanlarına kâr kalmadı
GİRİŞ 16.02.2018 09:24 GÜNCELLEME 16.02.2018 13:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İlk günde D-100 karayolunda uyarı levhalarını hiçe sayarak emniyet şeridini kullanan araçlar oldu. Haliç Köprüsü çıkışı, köprü istikametinde  emniyet şeridine her 40 metrede bir konulan uyarı levhasına rağmen bazı araçlar emniyet şeridini kullandı. Trafik yoğunluğunun yaşandığı bir diğer nokta olan Mecidiyeköy'de de sıkışıklıktan kaçmak isteyen araçlar emniyet şeridini işgal etti

Trafikte düzenli ve güvenli akışı sağlamak amacıyla İstanbul yollarına kameralar konuldu. Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) adı verilen uygulama ile trafik akışını tehlikeye düşüren, kural ihlali yapan ve emniyet şeridini kullanan araçlar kameralar yardımı ile tespit edilip, ceza kesilecek.

 

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul genelinde 'Kırmızı ışık', 'Ortalama hız', 'Park', 'Emniyet şeridi', 'Tramvay yolu', 'Ters yön', 'Yaya yolu', 'Ofset taralı alan', 'Dönüş yasağı' ve 'Mobil ihlal tespit sistemi' olmak üzere faaliyete geçirilen 455 ihlal tespit sistemi ile ihlal yaptığı tespit edilen araç plakalarını trafik para cezası düzenlenmeye başlanmıştır" denildi.

YORUMLAR 5
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Denetimlerdeki tabela kullanımı kaldırılsın ki bildirim yapmadan denetlensin. Tabela olan yerde dışarı çık olmayan yerde emniyet şeridini kullan. Aynı şey hız kontrolü içinde geçerli tabela yoksa bas tabela varsa yavaşla. Zengin zibidiler yüzünden tabela olmadan denetim yapılamaz diye karar çıkaran hakim savcılarıda görevden alıp bu güne kadar aldıkları tüm kararlar gözden geçirilmeli benzer yanlışlıklar halinde aldıkları maaşlar da geri istenmeli.
    Cevapla
  • Yok 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar geçerken birde pişkin pişkin gülüyorlar . Hak ihlali
    Cevapla
  • Kalender 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi oldu, biz trafikte seyrederken uyanıklar emniyet şeridinden kafalarına göre gidiyorlar polis otosu görünce de önümüze kırıyorlar şeride girmek için. Emeği geçenlere teşekkürler.
    Cevapla
  • Terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de... Ben 7 yil Istanbulda yaz kiş motosiklet kullandim. Lüzumlu lüzumsuz otomobilleriyle trafige cikip trafigi mahvedenlerin arasinda o incecik motorla yol almaya calisiyorsun. Kilitlendigi noktada da emniyet şeridine gecip az ilerde yeniden normal şeride geciyorsun. Bu manevranin tutup da boydan boya emniyet seridini otomobilleriyle kapatan suruculerle ayni cezayi almasi haksizlik.
    Cevapla
  • vatandaş. 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kurallar herkes için düzen için kaosu önlemek için devam inş....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti