Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını koyduğu Cumhur İttifakı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti-MHP ittifakının adını ''Cumhur İttifakı'' olarak koymasının ardından bu kelimenin ne anlama geldiği kamuoyu tarafından büyük bir merak konusu haline geldi. Peki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de adını özellikle vurguladığı Cumhur İttifakı nedir? Son zamanlarda yoğun bir şekilde araştırılan Cumhur ne anlama gelir? İşte, tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını koyduğu Cumhur İttifakı nedir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını koyduğu Cumhur İttifakı nedir?
GİRİŞ 20.02.2018 16:33 GÜNCELLEME 20.02.2018 16:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen grup toplantısının hemen ardından basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti-MHP ittifakının adının belirlendiğinin ve bu adın Cumhur İttifakı olacağının açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP-MHP ittifakının adı Cumhur İttifakı olacağının altını çizerek, “Adına Cumhur ittifakı diyebiliriz. görüntü iki parti ve üçüncü parti olmaz diye bir şey yok” şeklinde ifadelere yer verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli de 30 Kasım tarihinde canlı yayında ittifakı çizerek anlatmış ve adına ''Cumhur İttikakı' diyelim'' sözlerini kaydetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklamaları sonrasında kamuoyu Cumhur İttifakının ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak üzere sorgulamalarına tüm hızıyla başladı. Peki, AKP ve MHP'nin 2019 seçimlerine birlikte girecekleri Cumhur İttifakı nedir? Cumhur kelimesi ne anlama gelir?

CUMHUR İTTİFAKI ADI VERİLDİ...

 

 

Bahçeli 30 Kasım tarihinde yayınlanan Star TV ana haberde, seçim ittifakına dair formülünü açıkladı. Öte yandan ‘'Seçim yasalarında bir değişiklik yapılacaksa, nasıl ki referandum sırasında bazı partiler bir araya gelip 'Hayır', bazıları da bir araya gelip 'Evet' bloğunu oluşturdu, bunun önümüzdeki günlerde seçimlere de yansıması ihtimalini dikkate alacaksak o zaman ne yapmamız gerekiyor? İttifakı yasal hale getirmemiz lazım.’’ sözlerini kaydetmişti. İttifaka ilişkin formülünü kağıt üzerinde çizerek anlatan Bahçeli, buna da 'Cumhur ittifakı' adını vermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CUMHUR İTTİFAKI AÇIKLAMASI…

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP-MHP ittifakının adını ‘cumhur’ olduğunun açıklamasını gerçekleştirdi. Erdoğan, “Adına Cumhur ittifakı diyebiliriz. Görüntü iki parti ve üçüncü parti olmaz diye bir şey yok” şeklinde ifadelere yer verdi.

CUMHUR NE DEMEK? CUMHUR NEDİR?

Cumhur, Arapça kökenli bir kelimedir. Bir yerde toplanmış olan halk topluluğu anlamı taşımaktadır. Cumhuriyet kelimesi de aynı kökten gelmektedir.

Cumhur, halk, topluluk anlamına gelen bir kelimedir. Eş anlamlısı olarak kullanılan deyim ise cümbür cemaattir.

1.Halk

2. Topluluk

3. Topluluk, kalabalık, halk.

4. Halk topluluğu. Hey'et, takım. Aynı kararı veya hükmü kabul edenler.

İTTİFAK NE DEMEK? İTTİFAK NEDİR?

1.Devletlerin, çıkarlarını korumak amacıyla bir araya gelmeleri. Anlaşma, uyuşma, bağlaşma.

2. Uyuşma, birlikte hareket etmek üzere anlaşma, sözleşme.

3. Birlikte hareket etmek üzere anlaşmak, bağlaşma, birleşme, birlik, oy birliği.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı