Google'da 2018 Paralimpik Oyunları doodle oldu! Paralimpik nedir?

Dünyanın en büyük arama motoru Google, 2018 yılında gerçekleştirilecek Paralimpik Oyunlarını Doodle yaptı. Özel günleri jestler eşliğinde hatırlatan Google'ın 2018 Paralimpik Oyunlarını Doodle haline getirmesinin ardından Paralimpik kelimesinin ne anlama geldiği büyük bir merak konusu oldu. Peki, güzel bir tasarımla doodle oluşturularak gündemdeki yerini hızlıca alan Paralimpik nedir?

Google'da 2018 Paralimpik Oyunları doodle oldu! Paralimpik nedir?
Google'da 2018 Paralimpik Oyunları doodle oldu! Paralimpik nedir?
GİRİŞ 09.03.2018 13:52 GÜNCELLEME 09.03.2018 13:53

Google bu sabah, Güney Kore'nin ev sahipliğini yapacağı 2018 Paralimpik Olimpiyatlarını hatırlatan tasarım harikası bir doodle'la kullanıcılarını karşıladı. 2018 Paralimpik Oyunlarının 9 Mart tarihinde, yani bugün düzenlenecek olmasıyla birlikte her önemli günü özel bir konsepte dönüştüren Google'ın ana sayfasındaki büyük yankı uyandıran bir doodle eşliğinde yerini aldı. Tüm bu gelişmeler sonrasında 2018 Paralimpik Oyunları gündemin nabzına oturarak bir anda en çok merak edilen ve sorgulanan listesine girmeyi başardı. Kullanıcılar 18 Mart tarihine kadar devam edecek 2018 Paralimpik Olimpiyatlarındaki, Paralimpik kelimesinin ne anlama geldiği bilgisine erişmek üzere araştırmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Peki, önemli bir zamanlama ve dikkat yeteneği gerektiren Paralimpik nedir? İşte, yüz binlerce sporcunun birbiriyle kıyasıya yarışacağı ve çok sporlu bir etkinlikle gerçekleştirilecek olan 2018 Paralimpik Oyunları hakkında detaylı bilgiler...

DOODLE

 

 

PARALİMPİK OYUNLARI NEDİR?

Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

PARALİMPİK

Paralimpik Oyunlar 1948'deki az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008'de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiştir. Paralimpik atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atlerler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Paralimpik Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasına büyük bir bütçe farkı vardır. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaktadır.

44

2018 PARALİMPİK OLİMPİYATLARI NEREDE YAPILACAK?

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Kış Olimpiyatları’nın yapıldığı Güney Kore şehri PyeongChang, şimdi de 9 Mart-18 Mart tarihleri arasında Paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapacak. 48 ülkeden 570 atletin katılacağı oyunlarda, sporcular 9 gün boyunca tam 80 madalya için ter dökecek. Bu olimpiyatların önemli noktalarından birisi de Kuzey Kore’nin paralimpik olimpiyat takımını Güney Kore’ye göndermesi olacak.

PARALİMPİK

2018 PARALİMPİK OLİMPİYATLARI NE ZAMAN YAPILACAK VE HANGİ TARİHTE SONA ERECEK?

9 Mart 2018 Cuma günü başlayacak olan Paralimpik Olimpiyatları, 18 Mart 2018 Pazar günü sona erecek. Oyunlar bugün saat 14:00’te düzenlenecek açılış seremonisiyle başlayacak. İlk yarışlar Cumartesi günü yapılacak.

100 ülkeden sporcunun katılacağı Paralimpik 2018’de birçok dalda müsabakalar gerçekleşecek. Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Kızak, Kuzey Disiplini, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni branşlarında sporcular madalya mücadelesi verecek.

PARALİMPİK

PARALİMPİK KIŞ OYUNLARI NELERDEN OLUŞUR?

Alp disiplini

Biatlon

Kayaklı koşu

Tekerlekli sandalye körlingi

Kızak

Buz hokeyi

PARALİMPİLK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi