Doğan Medya Grubu neden ucuza satıldı? Aydın Doğan'ın KAP'a açıklaması!

Ünlü iş adamı Aydın Doğan'ın sahibi olduğu ve ülkemizdeki en büyük medya grubu olan Doğan Medya Grubu, gerçekleştirilen anlaşma sonrasında Demirören Medya Grubu sahibi Erdoğan Demirören’e satıldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın bünyesindeki yayın organlarının tamamının neden ucuz bir rakama satıldığı büyük bir merak konusu haline geldi. İşte, 890 milyon dolara satılan Doğan Medya Grubu'nun az fiyata satıldığının geçmiş dönemlerle karşılaştırması...

Doğan Medya Grubu neden ucuza satıldı? Aydın Doğan'ın KAP'a açıklaması!
Doğan Medya Grubu neden ucuza satıldı? Aydın Doğan'ın KAP'a açıklaması!
GİRİŞ 23.03.2018 14:10 GÜNCELLEME 23.03.2018 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük medya grubu olan ve Aydın Doğan'ın sahipliğini üstlendiği Doğan Medya Grubu ile ilgili sürpriz gelişmeler meydana geldi. Hürriyet, Kanal D, CNN Türk, Doğan Haber Ajansı ve Fanatik gibi en güçlü medya kuruluşlarını tek bir çatı altında buluşturan Doğan Medya Grubu'nun sahibi ünlü iş adamı Aydın Doğan ile Demirören Medya Grubu sahibi Erdoğan Demirören arasında satış anlaşması imzalandı. Yapılan bu anlaşmasının sonrasında Doğan Medya Grubu 890 milyon dolar karşılığında Erdoğan Demirören'e satıldı. Ancak göze çarpan bir detay var ki, geçmiş dönemlerde satışı gerçekleşen diğer medya gruplarına bakıldığında Doğan Medya Grubu'nun ucuz bir rakama satıldığı gözlemlendi. Peki, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın, Erdoğan Demirören'e sattığı Doğan Medya Grubu'nun geçmiş dönemlerde satışı yapılan medya gruplarının kıyaslaması...

1)SABAH GRUBU

 

 

Aralarında ATV’nin de bulunduğu Sabah grubu, 22 Nisan 2008’de 1.1 milyar dolara satılmıştı. Çalık Grubu’na satılan Sabah, 2013’te yine benzer ücretlere Kalyon İnşaat’a bırakılmıştı.

2)STAR TV

Doğan Medya Grubu’na ait Star TV, 2011 yılında 327 milyon dolar karşılığında Doğuş Grubu’na geçiş yapmıştı.

3)MİLLİYET VE VATAN

Doğan Yayın Holding’e ait Milliyet ve Vatan gazeteleri de Doğan’ın satış dalgasına tutulmuş ve 2011 yılında Demirören ve Karacan ortak girişimine 73 milyon 960 bin dolara satılmıştı.

4)DIGITURK

Türkiye’nin abonelik sistemiyle işleyen pek çok kanala sahip grubu Digitürk, 2016 yılında 1.2 milyar dolar karşılığında Katarlılara satıldı.

DOĞAN MEDYA GRUBU NEDEN UCUZA SATILDI?

İşte, geçmiş dönemlerde satış oranları incelendiğinde Doğan Medya Grubu’nun diğer medya gruplarına oranla biraz daha ucuz bir rakama satıldığını söyleyebilmek mümkündür. Gerçekleştirilen açıklamalar doğrultusunda satışın bu kadar ucuz olmasının kaynağında borçların olması yatıyor. Öte yandan Doğan Medya Grubu’nun normal satış değeri 1.1 milyar dolar olarak açıklandı.

DOĞAN MEDYA

DOĞAN MEDYA GRUBU'NUN SON DAKİKA AÇIKLAMASI…

Doğan Holding, Demirören Medya Grubu ile satış-devir işlemleri için konuşmalara başlandığını KAP’a bildirdi. Doğan Holding’in KAP’a yaptığı açıklama şöyle:

“Şirketimiz'in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ("Yaysat"), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. ("Kanal D" TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. ("CNN Türk" TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş. ("D Smart")'nin de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Birmilyaryüzmilyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüzdoksanmilyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır."

DOĞAN

YORUMLAR 1
  • Kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık bir burası kalmıştı. Şimdi muhalefet partisi yetkililerini tamamen dinleyemeyecez. Hoş geldin Kuzey Kore.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor