Fransa'nın skandal YPG teklifine Türkiye'den yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Macron'un YPG teklifine çok sert tepki gösterdi. Kalın "bu tür yaklaşımları reddediyoruz" dedi.

Fransa'nın skandal YPG teklifine Türkiye'den yanıt
Fransa'nın skandal YPG teklifine Türkiye'den yanıt
GİRİŞ 30.03.2018 09:35 GÜNCELLEME 30.03.2018 10:49
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" açıklamasında bulundu. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un terör örgütü üyelerini sarayında ağırlayarak destek sözü vermesi ve Türkiye ile terör örgütü SDG arasında arabulucuk yapmak istediği yönündeki açıklamalarını ciddiyetten uzak açıklamalar olarak değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz.

Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün kimliğini gizleyemez" ifadelerini kullandı. 

 

BİR TEPKİ DE HÜKÜMETTEN

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: "Fransa’nın PYD/YPG/YPJ terör örgütlerine destek garantisi vermesi, Türkiye’ye saldıran terör örgütleriyle açıkça işbirliği ve dayanışmadır."

Bozdağ: "Terör örgütleriyle Türkiye’ye karşı işbirliği ve dayanışma içine giren ve teröristlerle birlikte Türkiye’ye saldıranlar, teröristlerle aynı muameleyi görürler, teröristler gibi Türkiye’nin hedefi olurlar. Umarız Fransa, rasyonel olmayan böyle bir adımı atmaz."

Bozdağ: "Terör örgütlerinin dostluğunu Türkiye’nin dostluğuna tercih edenler ile Türkiye ile işbirliği ve dayanışma yerine terör örgütleriyle işbirliği ve dayanışma içine girenler, eninde sonunda dostları terör örgütleriyle birlikte kaybedeceklerdir."

YORUMLAR 58
  • Kompela 6 yıl önce Şikayet Et
    Zencileri uyandırırsak dedelerinin ne evlerinin intikamını alırlar Kobrayı Bi sallar ne France kalır nede britanyanın sömürgeci asalak kraliçesi
    Cevapla
  • Aahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Nukller guc fransa kusura bakmayin ama fransya hic bir sey yapamayiz.
    Cevapla
  • muhammet 6 yıl önce Şikayet Et
    malmisin ahmet sen hastaneye git sen gen arastirmasi yap sen kendine istemezuklerdensin sende
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki abd piknik devletiydi, nükler güç olsa ne yazar, olmasa ne yazar Türkiye'nin adı yeter hani tüm dünya karşıydı afrinde operasyonu bitirik mi şükürler olsun biz inandık bu Devlet, bu Ordu bu aziz milleti kimse yıkamaz,yenemez artık...
    Cevapla
  • ismet52 6 yıl önce Şikayet Et
    '' afrin e Giremezsiniz, .sonumuz olur '' diyenlerle bir gördüm seni..ne ayak ?
    Cevapla
  • ATABEY 6 yıl önce Şikayet Et
    Yönümüz Münbiç ve Fırat'ın doğusuna kaysın, bakın tek kelime ile söylüyorum, ABD'si Fransa'sı kaçacak delik arayacaklar.Onlar karşımıza çıkacak kadar cesarete sahip değiller.
    Cevapla
  • Mhp 6 yıl önce Şikayet Et
    Alkislar Vallah. Elerinden öperim Macron
    Cevapla
  • turgut reis 6 yıl önce Şikayet Et
    abd abileri güya çekilecekmiş ya yerini doldurup abilik yapacaklarnı zannediyorlar gelin sizde gelin askeriniz fazla herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Emeklilere özel çalışma! Yeni destek ve indirimler...Bakan Işıkhan açıkladı