Türkiye'nin tepkisi sonrası Fransa'dan geri adım!

Fransa'dan Suriye'ye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde yeni askeri operasyon planımız yok" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 30.03.2018 11:55 GÜNCELLEME 30.03.2018 13:08
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan Suriye'ye ilişkin yeni açıklamalar geldi. Fransa'dan Suriye'nin kuzeydoğusunda DAEŞ'in yeniden güçlenmesi tehlikesinin bulunduğu açıklaması geldi.

Reuters haber ajansı Saray kaynaklarının "Fransa, koalisyonun girişimleri dışında DAEŞ'e karşı Kuzey Suriye'de yeni askeri operasyonlara girmeyi düşünmüyor" bilgisini aktardığını geçti. 

FRANSA MÜNBİÇ'E ASKER GÖNDERECEK İDDİASI

Fransa'nın, Türkiye'nin Suriye'de daha fazla ilerlememesi amacıyla terör örgütü PKK/YPG'ye destek için Münbiç'e asker göndereceği iddia edilmişti.

ERDOĞAN'DAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde Fransa'nın yanlış bulduğumuz tavrından üzüntü duyuyoruz. Geçen hafta Macron ile bizzat görüştük. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldık.   Eskiden beri ülkelerinde serbestçe faaliyet gösteren terör mensuplarını dün bir kez daha ağırlayanlar husumet ifadesinden başka anlamı olmadığını bilmelidir.

Ey batı SDG dediğiniz örgüt bu terör örgütünün aynısıdır. Bunlarla siz bizi aldatmaya çalışıyorsunuz. Bunları bize yutturamazsınız. Bunların adresine varana kadar her şey var. 24 saatte bir ismini değiştirseniz biz bunları biliriz. YPG'ye destek garantisi verdik... Lafa bak. Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı haddini aşan bir beyandır. Türkiye'nin arabulucuya ihtiyacı yok. Türkiye'nin ne zamandan beri terör örgütleriyle masaya oturmak gibi bir sorunu var? Nereden çıkardınız bunu? Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini Afrin'de olduğu gibi yapar." demişti.

 

 

 

YORUMLAR 45
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlara hak vermemek haksizlik olur!neden bu fransizlardan böylesine nefret ederler!
    Cevapla
  • Erk 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransa adlı ülke sözde NATO'da müttefikimiz vede Türkiye'nin sınırlarının korunması ile ilgili yükümlülüğüde var ancak bırakın Türkiye'nin sınırlarının korunmasına yardımcı olmak Türkiye'yi bölmeye çalışan ve Türkiye'de terör eylemleri gerçekleştiren vede terör örgütü olduğu Fransa tarafından da kabul edilen terör örgütünün Suriye'deki uzantısını Türkiye'ye karşı askeri olarak korumaya çalışmasının akıl ve mantıkla bağdaşır bir tarafı bulunmamakla birlikte böylesine bir durum açıkça Türkiye'ye karşı savaş halindeki düşman ülke tavrıdır. Böylesine bir durumun fiiliyata dönüşmesi halinde ise Fransa gerekli cevabı askeri olarak sahada alacaktır.
    Cevapla
  • Yörük 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin o Parisini kafanda parcarlar MAKRON Akilli ol
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    fransız gavuru 100 yıl önceki Akdenizde yediği tokadı unutmuş anlaşılan.
    Cevapla
  • fırat kalkanı 6 yıl önce Şikayet Et
    hele bir denesin... Osmanlı tokadını yememiştir hala.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı