Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Rusça' sürprizi

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 4 dilde yaklaşık 10 milyon takipçiye yayın yapan Cumhurbaşkanlığı, Rusça yayınlarına, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni ile başladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Rusça' sürprizi
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Rusça' sürprizi
GİRİŞ 05.04.2018 10:18 GÜNCELLEME 05.04.2018 10:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca yayınlarını sürdüren Cumhurbaşkanlığı kurumsal Twitter hesaplarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla 3 Nisan'da gerçekleştirilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma töreni ile Rusça yayın da eklendi. 

Cumhurbaşkanlığının "@tcbestepe_ru" adlı hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'i resmi karşılama töreni, Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni ve Erdoğan ile Putin'in düzenlediği ortak basın toplantısı canlı olarak yayınlandı. 

 

 

Rusça yapılan canlı yayınlar ilk gün 70 bin kişi tarafından takip edilirken gün boyu süren programlara yönelik Rusça paylaşımlar ise 700 bine yakın kişiye ulaştı. 

Rusçanın eklenmesiyle yayın yaptığı dillerin sayısı 5'e yükselen Cumhurbaşkanlığının, diğer dillerde de yayın yapmak için hazırlıkları devam ediyor.   

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Yorumsuz 5 yıl önce Şikayet Et
    vay be nereden nereye.. kominist diye aşağıladığımız insanların eteklerine yapıştık :D
    Cevapla
  • Haydar Can 5 yıl önce Şikayet Et
    şahsuvarl isimli arkadaşın dediği gibi. Sen kommünist diye eteklerine yapıştığımız dediğin Rusya'nın belki de Türkiye'ye ihraç ettiği bir çok şeyi bilmeden etmeden kullanıyorsun. Türkiye'nin stratejik ortağı oldu Rusya.
    Cevapla
  • şahsuvari 5 yıl önce Şikayet Et
    Beynine tükürdüğüm. Devletler arası diyaloğun her zaman açık tutulması kerekir. komist Çinin ürettiği tlf vs.. şeyleri kullanma ozaman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!