Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz karşılama!

Partisinin Van 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Van'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Van'ın Erciş ilçesinin Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan Kırgız Türkleri yöresel kıyafetlerini giyerek, atlarının üzerinde ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz karşılama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz karşılama!
GİRİŞ 09.04.2018 10:41 GÜNCELLEME 09.04.2018 10:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Van'a gitti.

ERDOĞAN'I AT ÜZERİNDE KARIŞLADILAR

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Van'ın Erciş ilçesinin Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan Kırgız Türkleri yöresel kıyafetlerini giyerek, atlarının üzerinde ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.

1980'Lİ YILLARDA GÖÇTÜLER

Kırgız Türkleri, zorlu doğa koşulları ve hastalıklar nedeniyle 1980'li yılında Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan göç etmek zorunda kaldı.

ULUPAMİR'DE YAŞIYORLAR

Pamir Kırgızları Ulupamir Mahallesi'nde yaşıyor. Bir dönem koruculuk da yaptılar.

Bugün Kırgız Türkleri, kurdukları 'han otağında' kültürlerini ve yemeklerini tanıtıyor. İstanbul'dan bile Ulupamir'i görmeye gidenler var. Ziyaretçi sayısı hızla artıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul, Ankara , İzmir kadar olmasa da kendi sosyolojisi kaldıracak şekilde demografik yapı çeşitlendirilmeli Müslümanlarca.
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep reismi suprizler yapacak , guzel olmus gercekten
    Cevapla
  • Afgan 6 yıl önce Şikayet Et
    Afganlar derhal Vana yerleştirilmeli ... Onlarda müslüman.... Van'dan ülkelerine gidip gelmeleri kolay olur ben bir kürt olarak Afgan kardeşlerimi bekliyorum...
    Cevapla
  • Reisci 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte ümmetin lideri. İşte milletin lideri. Canımız yoluna feda olsun Reisim. O müjdelenen son devrin gelecek olanı sensin adım gibi biliyorum. İnşallah 2023 hatta bizlerin canından sana can versin Rabbim 2071de bile bizlerle ol. Sen varsan ümmet var Reisim
    Cevapla
  • Ayhan Gökmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Hislerimin Dili oldugun icin Allah Senden Razi Olsun.Kardesim
    Cevapla
  • diyarıbekir kürdü 6 yıl önce Şikayet Et
    AŞIRI sempatizanlık ZARAR getirir.sev,sev amma aşırıya kaçma .sana böyüğün olarak tavsiyemdir. DEVLETİMİZİN BEKASI İÇİN ,TÜRK-İSLAM DAVASI İÇİN MÜCADELEMİZİ YAPACAĞIZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Feci anlar kamerada! Ters rüzgara kapılan paraşütçü yere çakıldı
Otopsi fotoğrafları ortaya çıktı! Cem Garipoğlu soruşturmasında yeni gelişme...