Doğu Guta nerede? Doğu Guta'nın harita üzerindeki yeri neresi?

Masum siviller üzerinde yüksek derecede zehirli kimyasallar kullanması iddiasıyla gündeme bomba gibi düşen Doğu Guta, kamuoyu nezdinde yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, insani krizlerle birlikte çatışmaların yaşandığı ve bölgedeki sivillerin öldürüldüğü Doğu Guta nerede? İşte, Doğu Guta'nın harita üzerindeki konumu!

Doğu Guta nerede? Doğu Guta'nın harita üzerindeki yeri neresi?
Doğu Guta nerede? Doğu Guta'nın harita üzerindeki yeri neresi?
GİRİŞ 17.04.2018 12:32 GÜNCELLEME 17.04.2018 12:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki ordunun, bölgedeki masum sivillere yönelik kimyasal saldırı gerçekleştirdiği iddiaları sonucu Dünya gündemini kasıp kavuruyor. Yüksek derecede zehirli kimyasallar kullandığı iddiasıyla birlikte tüm dünyanın tepkisini ağır bir şekilde ortaya koyduğu Doğu Guta bölgesinin nerede olduğu ve harita üzerindeki konumu merak edilerek sorgulamalara yoğunluk kazandırıldı. Kamuoyu tarafından hız kesmeden en çok araştırılan konular arasında ilk sıralarda yerini alan Doğu Guta bölgesinden peş peşe çatışma ve ölüm haberlerinin sonrasında şimdi de siviller üzerindeki kimyasal saldırı iddialarıyla gündemin merkezine yerleşti. Gıda kıtlığının yaşandığı, çatışmaların gerçekleştiği ve sivillerin öldürüldüğü bölge olan Doğu Guta nerede? Son dönemlerde art arda insani krizlerin meydana gelmesiyle gündemde büyük yankı uyandıran ve 400 bin nüfusa sahip olan Doğu Guta'nın harita üzerindeki konumu...

DOĞU GUTA NEREDE?

 

Doğu Guta, Suriye’nin başkenti olan Şam’ın merkezinin 10 kilometre doğusunda yer almaktadır. 100 kilometrekarelik alana yayılan Doğu Guta bölgesinde, yarısı çocuk olmak üzere 400 bin civarında sivil bulunmaktadır. 

Doğu Guta bölgesindeli masum siviller, rejim ve zaman zaman Rus uçaklarının gerçekleştirdiği saldırı sonucu hayatını kaybediyor. Doğu Guta'da son 3 günde 200'den fazla sivilin öldüğünün bilgisini ulaşıldı. Doğu Guta'daki sivillerin hangi silahlarla öldürüldüğü konusuna gelinecek olursa; esed rejimi tarafından kimyasal silah, vakum, varil, misket, havan topları ve sığınak delici bombalar gibi malzemelerdir. 

Esed rejimi tarafından Doğu Guta bölgesinde savaşın başlangıcından bu güne kadar 46 kez kimyasal silah saldırısı gerçekleştirildi. 21 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenen katliamda 1400'den fazla sivilin öldürüldüğü kaydedilmişti. Esed rejimi bu yıl Doğu Guta'da 3 kez klor gazı kullanmıştı.

Aynı zamanda Esed rejimi, Doğu Guta'daki faaliyetler konusunda ''terörizmle mücadele'' gerekçesini bahane ediyor.

Doğu Guta bölgesindeki askeri muhalifler bölgeyi rejime karşı savunmaktadır. Öte yandan Doğu Guta bölgesindeki halk 5 yılı aşkın süredir abluka altında yaşamaktadır. Bölgede gıda kıtlığı yaşanmasından ötürü; bebekler, çocuklar ve hastalar yeterli gıdayla beslenemedikleri ve tedavi edilme imkanı bulamadıkları için acı bir şekilde hayatını kaybetmektedir.

Doğu Guta bölgesinde son 3 aylık zaman zarfında 185 çocuk, 109 kadının katledildiği bilgisine ulaşılmaktadır. Doğu Guta, Suriye bölgesinde çatışmaların başlamasından hemen sonra Suriye ordusunun kuşatması altına girdi. Yaşanan bu olayın ardından 2012 yılından itibaren silahlı muhalif grupların elinde olan Doğu Guta’da gıda kıtlığı ortaya çıktı.  

İŞTE DOĞU GUTA'NIN HARİTA ÜZERİNDEKİ KONUMU...

DOĞU GUTA

YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu coğrafyanın devlet adamları ve halkları akıllanıp bir araya gelmedikten sonra.... Her yer doğu guta...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu