Başkentray nedir? Başkentray bilet fiyatı, güzergahı ve durakları...

Yolculara, Sincan ve Kayaş arasında banliyö hizmeti sağlayacak Başkentray, 12 Nisan Perşembe tarihinde ulaşıma açıldı. Peki, 24 Nisan tarihine kadar ücretsiz hizmet vereceği açıklanan Başkentray nedir? İşte, günlük toplam 520 bin adet yolcuyu taşıyacak Başkentray bilet fiyatı, güzergahı ve durakları...

Başkentray nedir? Başkentray bilet fiyatı, güzergahı ve durakları...
Başkentray nedir? Başkentray bilet fiyatı, güzergahı ve durakları...
GİRİŞ 13.04.2018 23:49 GÜNCELLEME 13.04.2018 23:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binalı Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın katılımı eşliğinde Başkentray açılış töreni gerçekleştirildi. Kayaş Tren İstasyonu Karşısı, Kırıkkale Karayolu yanındaki alanda düzenlenen törende Başkentray'ın günlük 520 bin adet yolcuyu taşıyacağı ve Ankarakart'ın da Başkentray'da kullanabileceği belirtildi. Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda; 12 Nisan Perşembe tarihinde hizmete sunulmaya başlayan Başkentray'la yolculuk edecek vatandaşlara, Sincan ve Kayaş arasında metro konforunda banliyö hizmetinin sağlanacağı sözleri kaydedildi. Peki; yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi sağlamak hedefiyle hayata geçirilen Başkentray nedir? Kayaş ve Sincan arasındaki mesafenin 49 dakikalık zaman diliminde tamamlanacağı Başkentray bilet fiyatı, güzergahı ve durakları...

BAŞKENTRAY NEDİR?

Başkentray, yolculuk edecek vatandaşlara Sincan ve Kayaş arasında metro konforunda banliyö hizmetinin sağlayabilmek üzere oluşturulmuş bir projedir. Başkentray Projesi kapsamında, Kayaş ve Sincan arasındaki mesafenin 49 dakikalık zaman diliminde tamamlanması amaçlanmaktadır. Öte yandan günlük 520 bin yolcu taşıyacağı öngörülen Başkentray, yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi sağlamak üzere hayata geçirilmiş bir proje olma özelliği göstermektedir. Başkantray Projesi ile birlikte, Ankara-Kayaş arasında 4, Ankara-Behiçbey arasında 6 ve Behiçbey-Sincan arasında 5 hatlı sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edildiği bilgisine ulaşıldı. 12 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen törenle birlikte hizmete sunulan Başkentray'ın 24 Nisan tarihine dek vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceği açıklandı.

BAŞKENTRAY

Öte yandan vatandaşlar, Ankarakart'ı da Başkentray'da kullanabilme imkanı elde edebileceği vurgulandı. Bununla birlikte Başkentray'ın yolculuk edecek kişilere sağlayacağı bir diğer olanak ise, Başkentray'ın Yenişehir İstasyonu'ndan Kızılay Metrosu'na, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarından Ankaray'a yolcu aktarması mümkün olabileceği bilgisi kaydedildi. Son olarak, Başkentray'ın, Yenişehir'de Kızılay metrosuyla, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında Ankaray-Metro sistemiyle entegre olduğu açıklanan Başkentray Projesinde; tamamı engelli vatandaşların kullanımına uygun projelendirilen bir YHT gar ve 23 banliyö istasyonunun yapımı da tamamlandı.

BAŞKENTRAY

BAŞKENTRAY NE ZAMAN ULAŞIMA AÇILDI?

Başkentray'ın, Yenişehir'de Kızılay metrosuyla, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında Ankaray-Metro sistemiyle entegre olacağı vurgulanan Başkentray, 12 Nisan Perşembe 2018 tarihinde hizmete sunulmaya başladı. 

BAŞKENTRAY BİLET FİYATLARI NELERDİR?

Sincan ve Kayaş arasında günlük 520 bin yolcu taşıyacağı belirtilen Başkentray'da, Ankarakart'ın tek biniş fiyatı öğrenci için 1,75 TL, tam için de 2,5 TL olacağı ifade edildi.

İŞTE, BAŞKENTRAY DURAKLARI VE GÜZERGAHI...

BAŞKENTRAY

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü