Hollanda'dan skandal Türkiye açıklaması!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 24 Haziran seçimleri öncesi skandal bir açıklamaya imza attı. Rutte, "Dışarıdan sorun ithal etmek istemiyoruz" dedi.

Hollanda'dan skandal Türkiye açıklaması!
Hollanda'dan skandal Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 21.04.2018 14:47 GÜNCELLEME 21.04.2018 14:52
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'li bakanların 24 Haziran'da Türkiye'de yapılacak erken genel seçim öncesinde ülkesinde propaganda yapmasının, "kamu düzeni için tehdit oluşturacağını" söyleyerek Türk politikacılarının kampanya talebini, "istenmeyen bir durum" olarak değerlendirdi.

SORUN İTHAL ETMEK İSTEMİYORUZ

 

Hollanda Başbakanı Rutte, Cuma günü geçen yıl yapılan anayasa değişikliği referandumunda olduğu gibi, erken seçim öncesi Türk hükümet üyelerini Hollanda'da görmek istemediklerini vurguladı. Bunun 2017 Mart'ında olduğu gibi kamu düzenini bozacağını söyleyen Rutte, Hollanda'daki Türkiye kökenli seçmenlere baskı uygulanmasını da önlemek istediklerini dile getirdi. Seçim kampanyasının Türkiye odaklı yürütülmesi gerektiğini savunan Rutte, "Dışarıdan sorun ithal etmek istemiyoruz" dedi.

TÜRKİYE YANLIŞ YOLDA

Türkiye kökenli göçmenlerin yoğunlukta olduğu ve Türk politikacıların ziyaret etmek isteyebileceği kentlerin belediye başkanları ile görüşeceğini açıklayan Rutte, "Gerçek şu ki, konuşma ve toplanma özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğümüz var, ama bu sınırsız değil." Türkiye'deki gelişmelerden dolayı kaygılı olduğunu belirten Rutte, "Türkiye, demokratik gelişmeler konusunda yanlış yolda" dedi. Rutte, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun da hafta başında Türkiye'deki siyasal gelişmelere ilişkin kaygılarını dile getirdiğini anımsattı.

GEÇEN YIL DA İZİN VERMEMİŞTİ

Hollanda, geçen yıl Mart ayında anayasa değişikliği referandumu için propaganda çalışması yapmak isteyen Türk hükümet üyelerine izin vermemişti. Almanya ve Avusturya hükümetleri de, Türk hükümet üyelerinin referandum kampanyası yapmasına izin vermemişti.

Dün Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkan sağcı koalisyon hükümetinin, Türk politikacıların Haziran ayında yapılacak seçim öncesinde Avusturya'da kampanya yapmalarının engelleneceğini söylemişti.

Hollanda hükümetinin, bu konuda Türkiye'ye henüz resmi bir bildirimde bulunmadığı belirtiliyor.

DİPLOMATİK KRİZ ÇIKMIŞTI

11 Mart 2017 tarihinde de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni verilmemiş, Almanya'dan karayoluyla Rotterdam'a geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da, "istenmeyen kişi" ilan edilerek, polis eşliğinde sınır dışına çıkarılmıştı ve bu durum Hollanda ile ilişkilerde diplomatik krize yol açmıştı. 

Başbakan Rutte, geçen yıl yaşanan olayların anımsatılması üzerine, "Türk Dışişleri Bakanı ile görüşmeler yapıldı. Konsolosluk ya da başka bir Türk kuruluşunda sınırlı sayıda insanın katılacağı bir toplantı yapabileceklerini söyledik. Ama bizi yaptırımla tehdit ettiler. Sonrasında yaşananları hep birlikte gördük." dedi.

YORUMLAR 117
  • zaferNL 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İRan Rusya işbirliği bunların keyflerini kaçırdı
    Cevapla
  • zaferNL 5 yıl önce Şikayet Et
    Hollandada yaşayan Türklerin kurduğu denk yani düşünce partisi geçen belediye seçimlerde büyük başarı yakaladı şu anda zaten mecliste gurubu var 3 milletvekili bir sonraki seçimde en az 10 tahminim artık buranın siyasetini yakında bizler yönlendireceğiz merak etmeyin bunlar son çırpınışları nazi kalıntılarının.
    Cevapla
  • buyuk kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlar paraya tapmayi birakinca musluman olacaklar sorun burda basliyor elin teroristleri avrupanin altini ustune getiriyor bizim vatanim vatanim diyen gurbetcilerden tik yok niye biraz dislerini gosterseler sinir disi edilir paradan olurlar
    Cevapla
  • yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    gavurun memleketi gavurun kuralı beyler bence boş şeylere kafa yormamak lağzım
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi memleketine kafa yor.
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Kalkınıyor gelişiyor bunlarda kuduruyor.Akıllarında hep Haçlı zihniyeti var Suriyede Filistinde Müslümanlar katlediliyor gıkları bile çıkmıyor.Sonrada medenilikten çağdaşlıktan dem vuruyorlar.Bunların kafasının içi Aynı o Daeşliler gibi.Müslümanları yeseler doymazlar.Bunlara kanan müslümanlara şaşıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!