Balkanlardaki Türkiye, Avrupa'yı korkuttu

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'nin Balkanlardaki 'yumuşak gücünü' mercek altına alan bir haberi dünyaya servis etti.

GİRİŞ 19.05.2018 08:09 GÜNCELLEME 19.05.2018 11:45
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Dört ülkedeki Türk yatırımlarını da fotoğraflayan ajans, AB liderlerinin Balkan ülkeleriyle apar topar zirve düzenlemesine dikkat çekiyor.

(Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki en yüksek gökdelenler, Türk şirketine ait.)

Kosova'da inşa edilen otoyol...

 

 

Sırbistan’ın Krupanj kasabasının belediye başkanı Ivan Isailovic, önümüzdeki hafta yatırımcı bulmak için Münih ya da Paris’e değil, İstanbul’a gidecek. (Kosova'daki otoyolun maliyeti yaklaşık 2 milyar dolar)

Bir Türk şirketi, tekstil fabrikası açtığı Krupanj’da 300 kişiye istihdam sağladı. 

Isailovic, "İyi yatırımcılar, devlet desteği bile istemediler" diyor.

Isailovic gibi insanların artışı, AB’yi endişelendiriyor. (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkanlarda hayli etkin. TİKA'nın Bosna Hersek'te restore ettiği bir tarihi cami.)

Avrupalı yetkililer, Rusya’nın etkisinin ardından Türkiye’nin bölgede artan yumuşak gücünden korkuyor.

Sırbistan Ticaret Odası Başkanı Marko Cadez, "Türk yatırımcılar Batılı ülkelerin aksine az gelişmiş bölgelere gidiyor" diyerek, Avrupa ülkelerinin kendilerini göz ardı ettiğini belirtiyor. (Bosna'daki en büyük Türk yatırımı, bir kağıt fabrikası.)

İsmini vermek istemeyen bir Batılı diplomat Reuters’a "AB bölgedeki bir numaralı ticaret partneri olsa da, bazı üye ülkeler Türkiye’nin bölgedeki artan yumuşak gücünden endişeleniyor" dedi.

Nisan ayında Avrupa Parlamentosu’na konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB’nin hızlı bir şekilde genişlemesine karşı olduğunu belirtirken, "Balkanların Türkiye ya da Rusya’ya yönelmesini istemiyorum. Ancak büyüyerek işleyişinin güçleşmesini de istemiyorum" demişti.

YORUMLAR 39
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkler Hep ordaydı siz görmediniz
    Cevapla
  • Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine de şahlanıyor amannnn .
    Cevapla
  • Derhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Amarikada fransada almanyada baskanlari yahudi sermayesi belirler cok kisa olarak böyle demokrasi polisin kursununda islam ülkerindeki yöneticerin cogu yahudilerin oraya koydugu kisiler birde devamli bisans oyunlariyla müslümanlari biribirine düsürmeyi basariyorlar dünyadaki insanlarin objektiv haber Alma Sansi yok bütün yazili görsel basin yahudilerin tekelinde ölen onlarca filistinliyi haber olarak bile vermiyorlar türkiyede bile bazi pariler Bunlarin emriyle hareket ediyor erdogana kim düsman israil türkiyede hangi partiler düsman hdp Chp olay cok net ve acik
    Cevapla
  • Lockheed Martin 5 yıl önce Şikayet Et
    8 milyonluk İsrail Mavi Marmara gemisini bastıktan sonra İsrail'den korkunuza Kudüs'ün yanından geçemiyorsunuz. Korkak dediğiniz Amerika 7 milyarlık dünyayı karşısına alıp Kudüs'e Elçilik binasını açtı. Siz çok cesursunuz dünya sizden korkuyor herşeyi biliyorsunuz da siz niye Kudüs'e Elçilik binanızı açamıyorsunuz. Mali kaynak mı bulamıyorsunuz İsrail den mi korkuyorsunuz. Nerede sizin Rusya İran Çin Kore Aselsan ve TAI. Amerika dediğini yapıp Kudüs'e Elçilik binasını açtı. Klavyeden haber yazmak kolay tabi. 8 milyonluk İsrail ile baş edemeyen ordu mu Avrupa yı alacak.
    Cevapla
  • Süleymanoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    araştırırsan görürsün 2004 yılından beri Kudüs'te Türk Büyükelçiliği var, Filistin olarak...
    Cevapla
  • M.Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Cevap2'ye teşekkürler... Akşemseddin'in Fatih'e mektubunu hatırlattı.. Martin Efendi, senin önce bu davaya inanman lazım...
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyon sen evlat???
    Cevapla
  • Cevap 2 5 yıl önce Şikayet Et
    Silahın ne kadar güçlü asker sayın ne kadar kalabalık olursa olsun, önemli olan imandır inanmaktır. Ölümü göze almış şehadete koşanla görevi gereği paralı askerlik yapan bir olamaz. Şu yorumunu okuduktan sonra seninle farklı olduğumuzu düşünüyorum.
    Cevapla
  • Cevap 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer başlıklı füzeleri var. Dolar paritesi petrol borsa vs. ile dünyaya ayar çekiyorlar. Istemedikleri hiç bir karar bm geçmiyor. Veto koydumu bitti. Sömürü düzenleri kurulu işliyor. Ama şunu unutma. Nice büyük imparatorluklar zulüm talan sömürü yüzünden çöktü gitti. Abd ve siyonistler de çökecek. Bunu ben söylemiyorum, bir kitapta yazıyor.
    Cevapla
  • Sabuncu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyadaki kapital yahudilerin elinde amarika bütün Avrupa rusya fark etmez medya yazili görsel tamamen siyonistlerin elinde hiristiyanlik din olarak adi var insanlar rahat yasamak icin yahudileri müslüman lara tercih ediyor Birde dünya yahudilerin Algi oparasyanu altinda
    Cevapla
  • Melez 5 yıl önce Şikayet Et
    Macron Onu istemiyor bunu istemiyor iyi be sen ne istersen o olsun öylemi.sen dayak istiyorsun dayak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi