İstanbul'daki Kumrulular piknikte buluştu

İstanbul Kumrulular Derneği, 21. Geleneksel Piknik Şölenini Çekmeköy Taşdelen Mesire Alanı'nda gurbetteki Kumruluların yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Piknik şöleni, oldukça renkli anlara sahne oldu.

İstanbul'daki Kumrulular piknikte buluştu
İstanbul'daki Kumrulular piknikte buluştu
GİRİŞ 09.07.2018 16:53 GÜNCELLEME 10.07.2018 11:41

İstanbul'da bulunan Kumrulular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği piknik şöleninin 21'incisi Çekmeköy'deki mesire alanında gerçekleştirildi. Yaz başında yapılması planlanan piknik şöleni, seçim takviminin açıklanması sonrası 8 Temmuz tarihine ertelenmişti. Pikniğe, gurbetteki Kumrulu vatandaşların yanı sıra, Ordu'nun diğer ilçelerinin sivil toplum temsilcileri, siyaset ve bürokrasi dünyasından önemli isimler ile diğer illerden misafirler katıldı. Genç, yaşlı, çoluk çocuk her yaş grubundan Kumrulu hemşehriler ve misafirleri, sabahın ilk saatlerinden itibaren piknik alanını doldurdu.

Şenliğe; Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi, Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Sebahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi İlahiyatçı Doç. Dr. Adem Saraç, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize İşler Şube Müdürü Murat Mutlu, Kumru eski Belediye Başkanı Kemalettin Kumru, ORDEF Başkanı Celalettin Dervişoğlu, KUYİAD Başkanı Asım Zolan ve Yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Esenler eski İlçe Başkanı Gökhan Taran, Ak Parti Esenler Belediye Meclis Üyesi Abdullah Beyrek, Ak Parti İl Başkanı Özel Kalem Müdürü Abdullah Arıdoru, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Muammer Küçek, İyi Parti Milletvkili aday adayı Yaşar Özkan , Kumrulular Derneği eski Başkanları Osman Dinleyici, Faruk Hatipoğlu, Haber7 Yayın Koodinatörü Osman Ateşli, Orkaçder Başkanı Cengiz Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri, SAODER Başkanı Ali Yaman, FASİH Başkanı Mahmut Bafralı, Pendik Ordulular Dernek Başkanı Abdulkadir Oldu, Ataşehir Ordulular Dernek Başkanı Ertuğrul Köleoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Akyad Başkanı Yüksel Mıhçı, Altınordu Dernek Başkanı Fikret Aydınhan, Perşembe Kırlılar Dernek Başkanı Casur Uçar ve yönetim kurulu üyeleri, Korgan Belalan Köyü Dernek Başkanı Yakup Ses ve Yönetim kurulu üyeleri, Sunucu ve Ak Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Gücüklüoğlu, Ak Parti Aday Adayı Salih Bilikçi, Gebze Ordulular Dernek Başkanı Ayhan Özek ve Yönetim kurulu üyeleri, Ünder Başkanı Ayhan Doğan, İşadamı Sait Erçal, İşadamı İzzet Süğür, İşadamı Cemil Eyilik, Gazeteci ve Bahçelievler Ordulular Dernek Başkanı Muhammet Küçüköksüz, Ordu Haber Gazetesi Rüşat Aydoğan, Mali Müşavir Mustafa Çaya, Şair Yazar İsmet Kaymak, İstanbul'da yaşayan Kumrulu vatandaşlar ve misafirleri katıldı.

 

 

Dernek Başkanı Celal Zengince ve yönetim kurulu üyelerinin gayretli çalışmaları ile samimi bir ortamda gerçekleşen piknik şöleni, birbirinden renkli görüntülere ve keyifli dakikaların geçirilmesine vesile oldu.

Şenlik, Kumrulular Derneği Başkanı Celal Zengince’nin yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başladı.

Piknik şöleninde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Celal Zengince, "Dernekçilik zor ve zahmetli iş. Biz bugün burada bir piknik yaparken memleketimizde de yayla şenliği yapılmaktadır. İkisinin çakışmasında bir art niyet yoktur. Sadece istişare eksikliğinden bu şekilde olmuştur. Bu piknik şölenimize katılarak ve sponsor olarak destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Programa katılanlardan Milletvekili Ergün Taşçı, Vali Seddar Yavuz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İlahiyatçı Doç. Dr. Adem Saraç, ORDEF Başkanı Celalettin Dervişoğlu, KUYİAD Başkanı Asım Zolan da programda birer selamlama konuşması yaptı.

Pikniğe katılan misafirler için hazırlanan ikramların yenilmesinin ardından bu yıl ilk kez yapılan 'hanım ağalık' yarışmasında Asya Alır ağalığı sembolik bir fiyata alarak 'yılın hanım ağası' oldu.

İstanbul'daki Kumrulu öğrencilere dernek merkezinde her ay düzenli olarak konferans veren Doç. Dr. Adem Saraç'a Dernek Başkanı Celal Zengince ve Dernek Başkan vekili Abdullah Beyrek tarafından bir plaket takdim edildi.

 

Programda Sanatçı Aydın Beyoğlu, sahne alarak izleyenlerin keyifli dakikalar geçirmesine katkı sağladı.

Piknik alanına davet edilen Mehter Takımı da şenlik alanında bulunanlara geçmişten esintiler sundu.

Program sonunda çocukların katıldığı çuval yarışı, yumurta yarışı ve halat çekme yarışı büyük çekişmeye sahne olurken dereceye girenlere Eyilik Ailesi'ne ait olan Efe Cam ve Elenor Home şirketinin cam ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'