Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir? Aslen nerelidir?

9 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yani kabinede dikkat çeken isimlerden biri de Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilen Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu. Peki, Cumhurbaşkanı hükumet sisteminin ilk Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındadır?

GİRİŞ 27.07.2018 16:15 GÜNCELLEME 27.07.2018 16:15

Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin yeniliklerinden biri olan yeni kabinede ilk defa milletvekili olmayan, siyaset dışı isimler yer aldı. Bürokratlardan oluşması beklenen yeni kabineyi açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha evvel de ifade ettiği gibi ters köşe yaptı. Yoğunluklu olarak iş dünyasının başarılı ve ünlü simaların yer aldığı Bakanlar Listesinde pek çok dikkat çekici isim bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alan ilk Gençlik ve Spor Bakanı tayin edilen Mehmet Muharrem Kasapoğlu da bunlardan biri. Peki, ilgiyle araştırılan bakanlardan biri olan yeni Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir? İşte, yeni kabinenin dikkat çeken bakanlarından Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu hakkında tüm merak edilenler...

MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU KİMDİR?

 

 

1976 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde eğitim görmüştür. Sonrasında aynı üniversitenin mahalli idareler ve yerinden yönetim programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Eğitimine yurt dışında devam eden Kasapoğlu, ABD'deki Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı, uzman ve proje koordinatörü olarak bir süre faaliyet göstermiştir. Aynı zamanda Palm Beach Atlantic Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansı eğitimi almıştır. Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi'nden alan Kasapoğlu, yerel istihdam konusunda bir tez hazırlamıştır. 

Yoğun eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalışan Kasapoğlu, uluslararası ticaret alanında özel sektörde faaliyet göstermiştir. 2009 yılında Başbakanlık Müşavirliği'ne atanınca çeşitli bakanlıklarda görev almıştır. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görevler alan Mehmet Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı hükumet sisteminin ilk Gençlik ve Spor Bakanı olmuştur.  

Son olarak Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Kasapoğlu, sporun tabana yayılması amacıyla çok sayıda tesisin kazandırılmasına katkıda bulunmuş ve gençlik, eğitim ve spor faaliyetlerinin finansmanı ile sportif istihdamın artırılması konularında birçok icraata imza atmıştır. Aynı zamanda Spor Genel Müdürlüğü'nde "Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu" üyesi olarak faaliyet göstermiştir.

İngilizce ve Arapça bilen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları