MEB Bakan Yardımcısı İbrahim Er - Reha Denemeç kimdir? Biyografisi...

İbrahim Er ve Reha Denemeç, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) Bakan Yardımcısı olarak görevini icra etmek üzere atandı. Daha önce MEB'te İlköğretim Genel Müdürlüğü görevini üstlenen İbrahim Er ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı'nda faaliyet gösteren Reha Denemeç kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

MEB Bakan Yardımcısı İbrahim Er - Reha Denemeç kimdir? Biyografisi...
MEB Bakan Yardımcısı İbrahim Er - Reha Denemeç kimdir? Biyografisi...
GİRİŞ 25.07.2018 16:38 GÜNCELLEME 25.07.2018 16:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) Bakan Yardımcılığı görevine atanan isimler, İbrahim Er ve Reha Denemeç olarak açıklandı. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı kadrosuna yerleşerek görevini ifade edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin oğlu İbrahim Er ve AK Parti Ankara Milletvekili olarak faaliyetlerde bulunan Reha Denemeç kimdir? Kariyerinde Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı'nda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Reha Denemeç ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) İlköğretim Genel Müdürü ve İlköğretim Müfettişi unvanıyla görev alan İbrahim Er aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin ve Zafer Çubukçu kimdir?

 

İBRAHİM ER KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin oğlu İbrahim Er, 25 Mayıs 1968 tarihinde Rize'de hayata gözlerini açmıştır. Ortaokul eğitimini Güneysu İmam Hatip Ortaokulu’da ve lise eğitimini ise Rize Lisesi’ni tamamladı. İbrahim Er, Giresun Eğitim Enstitüsü’de Sınıf Öğretmenliği bölümünü okumuştur, aynı zamanda Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. Eğitimini bitirmesinin akabinde kariyerine bir sınıf öğretmenliği alanında görev icra ederek başlamıştır. Evli ve iki çocuk sahibi olan İbrahim Er; üstlendiği öğretmenlik görevinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) İlköğretim Genel Müdürü, İlköğretim Müfettişi ve Okul Müdürü unvanıyla görevini ifa etmiştir. 25 Temmuz 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) Bakan Yardımcısı olarak atanan İbrahim Er, kariyerinde 2 Mart 2011 tarihinde Danıştay Üyesi olarak göreve getirilmiştir.

İBRAHİM ER

REHA DENEMEÇ KİMDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) Bakan Yardımcısı görevine getirilen Reha Denemeç, 20 Mayıs 1961 tarihinde Elazığ'da hayata gözlerini açtı. Annesinin adı Güler, babasının adı ise İlhami olan Reha Denemeç, ünieversite eğitmini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Ekonomi bölümünden tamamlayarak mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini ise ABD University of Delaware'de Ekonomi alanında bitiren Reha Denemeç, kariyerine 1986 tarihi itibariyle Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı’nda başladı. Çok iyi derecede İngilizce dil bilgisi bulunan Reha Denemeç, 1987 tarihinden itibaren hazine, dış ticaret, planlama, özelleştirme ve kamu bankalarından sorumlu Devlet Bakanlığı’nda ilk olarak Özel Kalem Müdürü sorasında da Müşavir olarak görevini ifa etti. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Reha Denemeç, 1997 tarihine gelindiğinde Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı Genel Sekreter Yardımcılığı ve Vekilliği görevlerine getirilerek faaliyetler gerçekleştirmeye başladı. 22 ve 23. Dönemde Ak Parti Ankara Milletvekili unvanıyla görev üstlenen Reha Denemeç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kurucu Üyesi seçildi ve Genel Başkan Danışmanı olarak görevini yürüttü.

REHA

YORUMLAR 2
  • Okan 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Özel Merkez Kayaşehir Açı özel öğretim kursunun teog öğrencisi var. Öğretmenlerin bazılarının lisansı iptal olmuş, bazısı öğretmen bile değil, Mühendislik okuyan öğrenciler öğretmenlik yapıyor. Başakşehir ilçe milli eğitimin bu durumdan haberi var. İki yıldır ruhsatsız kursu korumaktalar. Şikayetlerin hepsini geçiştirip kaçak ve usülsüz kurs kollamaktadır. Kanunlar adamına göre uygu***maktadır. Başakşehir İlçe milli eğitimdeki devlet memurları görevi kötüye kul***maktadır.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    16 yıl sonra bir bakanımız oldu diyorduk Yardımcılar bizi üzdü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor