Beyoğlu Sütlüce'deki bina neden yıkıldı? Çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Beyoğlu Sütlüce’de yıkılan bina hakkında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Bakıldığında 4 katlı olarak görülen bina, belediye kayıtlarına göre 3 katlı olarak görülüyor. Bu gerçek, fotoğraflarla da gerçekleri gözler önüne seriyor. Peki bina neden yıkıldı?

Beyoğlu Sütlüce'deki bina neden yıkıldı? Çarpıcı detaylar ortaya çıktı!
Beyoğlu Sütlüce'deki bina neden yıkıldı? Çarpıcı detaylar ortaya çıktı!
GİRİŞ 26.07.2018 09:45 GÜNCELLEME 26.07.2018 09:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beyoğlu Sütlüce’de dün sabah saatlerinde boşaltılmasının ardından yıkılan binada can kaybı olmadı. Fakat ruhsatsız ve 4 katlı olarak görülen bina, 2005 yılında çekilen fotoğrafa göre 3 katlı olduğu görülüyor. Beyoğlu Haliç sınırında yer alan binanın bulunduğu yer eskiden gecekondularla doluyken Haliç’in temizlenmesinden sonra, özellikle İmrahor Caddesi’nin çevresi değişti. Binaya o zamanlarda bir kat daha çıkıldı.

2005 YILINDA BİNA 3 KATLIYDI!

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre, yıkılan kaçak binanın 13 yıl önceki fotoğrafı ortaya çıktı. Belediye kayıtlarına göre 1994'te yapılan binanın 2005'te üç katlı olduğu görülüyor. 24 yıllık bina yıkılırken dört katlıydı.

İmrahor Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda başlayan inşaat çalışması, hemen üstteki Fuadiye Sokak sakinlerini rahatsız etti. Zira binaların bir çoğu temelsiz yapılmıştı. Temel kazma çalışmaları derinlere indikçe, üstteki binalarda çatlaklar oluştu. Çatlayan binalardan biri de Emin Ertürk ve ailesinin sahip olduğu 4 katlı apartmandı. 1994 yılında yapılan bina kaçaktı ve neredeyse hiç temeli yoktu. Yaklaşık 20 gün önce binada çatlaklar oluştu. Mehmet Ertürk gidip inşaatı yapanlarla görüştü. Binasında çatlaklar oluştuğunu söyledi. Ancak kendi iddiasına göre kimse ilgilenmedi.

"RİSKLİLERE DE İMAR AFFI"

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Hacıalioğlu, imar affının tüm binalara verildiğini, bunun büyük bir risk taşıdığını söyledi. Ali Hacıalioğlu, “İmar affı kaçağı olan, projeye aykırı olan ya da kaçak tüm binalar için getirildi. Bina güvenliği test edilmeden bu başvurular alınıyor. İstanbul’da tapu sorunu olan çok bina var. Denetimsiz yapıdan güvenli olmasını nasıl beklersiniz. Bu yapıların tamamı risktir” ifadelerine yer verdi.

TMMOB: BU OLAYLARA DAHA SIK RASTLANACAK

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Tuna, Sütlüce’de 1994 yılında yapılan, ruhsatsız ve iskansı binanın, arka tarafında kontrolsüz yapılan hafriyat çalışmasında gerekli önlemler alınmayınca aşırı yağmurun tetiklemesiyle altındaki toprağın kayarak yıkıldığını söyledi. Nusret Tuna, binanın yıkılmasıyla ilgili şu tespitlerde bulundu: “Bir yerde inşaatı faaliyeti yapılıyor, yandaki bina çatladı deniliyor. Bu olay sürekli yaşanıyor. Çünkü mühendislik ve teknik değerlere önem verilmiyor. Ayrıca son günlerdeki yapı ruhsatlarındaki mühendis ve mimarların ıslak imzalarının istenmeyip kaldırılması sonucu bu olaylara daha çok rastlanacak. Eğer mühendislik önlemleri alınarak inşaata başlansaydı, böyle bir olay yaşanmazdı.

YORUMLAR 2
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Binanın kaçak olması ve kat çıkılmasının bu olayda hiç önemi yok. Olan şey destek sistemi olmadan kazı yapılmasından kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • ELİFFF 5 yıl önce Şikayet Et
    isterse beş kat olsun bu binanın yıkılma sebebi ARDA nın otel temelidir bu zemin saten yumuşak sen temel zemin değil tepeyi alıp alan yapıyorsun yerden değil buna ruhsat veren belediye ve hafriyat yapan inşaat şirketi sorumludur doğal afet değildir ....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray - Fenerbahçe! Muhtemel 11'ler
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim