2018 Kanlı Ay Tutulması başladı! Kanlı Ay Tutulması canlı yayın izle!

Hemen herkesin sabırsızlıkla beklediği 1 saat 43 dakika boyunca devam edecek 21. yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması geldi çattı. Gözlem severlere unutulmaz bir görsel şölen sunacak Kanlı Ay Tutulması ne zaman saat kaçta olacak? Astronomi harikası olarak nitelendirilen Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

2018 Kanlı Ay Tutulması başladı! Kanlı Ay Tutulması canlı yayın izle!
2018 Kanlı Ay Tutulması başladı! Kanlı Ay Tutulması canlı yayın izle!
GİRİŞ 27.07.2018 23:47 GÜNCELLEME 28.07.2018 10:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada heyecan içerisinde beklenen Ay'ın kızıl bir görünüme kavuşacağı Kanlı Ay Tutulması 27 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelecek. Yüzyılın en uzun süreli gerçekleşeceği özellikle vurgulanan ve Ocak ayından sonra ikinci defa Temmuz ayında görülecek Kanlı Ay Tutulması'nda, gezegenin tek uydusu olan Ay komple Dünya'nın gölgesinde kalacak. Gözlem severlerin şahitlik edeceği benzersiz güzellikteki Kanlı Ay Tutulması ne zaman saat kaçta olacak? Hem Türkiye'de hem de dünyanın pek çok ülkesinden görülebilme imkanının bulunduğu ve 1 saat 43 dakika boyunca devam edecek Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte, çok geniş bir kesin tarafından yoğun bir şekilde araştırma konusu haline getirilen tüm ayrıntılar...

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN SAAT KAÇTA OLACAK?

İlki Ocak ayında, ikincisi ise Temmuz ayında görülecek olan Kanlı Ay Tutulması; Avustralya,  Avrupa, Antarktika, Afrika, Asya, Güney Amerika’nın doğusu ve Rusya’dan gözlemlenebileceği açıklandı. Öte yandan Kanlı Ay Tutulması, saat 20.13 itibariyle başlayacağı ve ertesi gün sabaha karşı 02.30 saatlerinde biteceği belirtildi. Bununla birlikte ülkemizde de kısmi olarak izlenebilecek Kanlı Ay Tutulmasının maksimumunun gerçekleştiği 22.30 ve 01.13 saatleri arasında ay tamamen karacak.

KANLI AY

KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

27 Temmuz Cuma 2018 tarihinde meydana gelecek olan 21. yüzyılın en uzun tutulması olarak ifade edilen Kanlı Ay tutulması, ülkemizde saat 22.00'dan sonra izlenebilecek ve Türkiye’de Kanlı Ay Tutulması yaklaşık 2 saat boyunca görülebilme imkanı elde edilebilecek.

KANLI AY

KANLI AY TUTULMASI NEDEN VE NASIL GERÇEKLEŞİR?

Dünya’nın Güneş ve Ay’ın arasına gireceği tutulma esnasında yerkürenin gölgesi, 1 saat 43 dakikalık bir zaman dilimi süresince gezegenin tek uydusu olan Ay’ın görünen yüzünü komple kaplayacak. Bu sebepten ötürü Ay, tutulma hadisesi gerçekleştiği sırada tam olarak kaybolmadığı için “Kanlı Ay” şeklinde isimlendirilen koyu kızıl bir renge sahip olacak. Tüm bunların yanı sıra sadece Ay’ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması esnasında meydana gelen Kanlı Ay Tutulması; Dünya'dan yansıyan Güneş ışınlarının Ay'ın üzerine düşmesinin akabinde Ay’ın kızıl bir görünüm elde ettiği bir gökyüzü olayı olarak açıklanmaktadır. Aynı zamanda, Güneşin kızıl - turuncu renkli ışınları için Dünya'nın atmosferinin son derece şeffaf bir yapıda bulunması ve bu ışınların tutulma sırasında Ay'ın yüzeyine oldukça etkili bir şekilde yansımasına sebebiyet verdiği için Kanlı Ay Tutulması meydana gelmektedir.

KANLI AY

2018 KANLI AY TUTULMASI TARİHİ, GÜNÜ VE SAATLERİ NELERDİR?

*27 Temmuz saat 20.15 -> Kısmi Tutulma başlangıcı

*27 Temmuz saat 21.25 -> Parçalı Tutulma başlangıcı

*27 Temmuz saat 22.30 -> Tam Tutulma başlangıcı

*27 Temmuz saat 23.22 -> Azami Tutulma

*28 Temmuz saat 00.14 -> Tam Tutulma sonu

*28 Temmuz saat 01.19 -> Parçalı Tutulma sonu

*28 Temmuz saat 02.29 -> Kısmi Tutulma sonu

KANLI AY

KANLI AY TUTULMASI CANLI YAYIN!

YORUMLAR 3
  • ay tutulması gununu 5 yıl önce Şikayet Et
    gördüm bileee
    Cevapla
  • :D:D:D:D:D:Dd 5 yıl önce Şikayet Et
    Akşam olsunda izliyek :D:D:D:DD:
    Cevapla
  • mervenur 5 yıl önce Şikayet Et
    bekliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı