CHP'de sıcak saatler! İnce'den açıklama geldi

Muharrem İnce kurultay tartışmalarına ilişkin "Genel Başkan seçildiğim takdirde koltuğa yapışmayacağıma dair söz verdim. Noterden taahhütname verdim. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsam 45 gün içinde partiyi olağanüstü kurultaya götüreceğimi taahhüt ettim" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 30.07.2018 11:32 GÜNCELLEME 30.07.2018 13:18
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CHP'de, 24 Haziran seçiminin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmasında sona gelindi. Parti içi muhalefetin imza toplama süresi bugün saat 17.30'da sona erecek.

Bütün delegeleri bugün notere gidip olağanüstü kurultay için imza vermeye davet eden Muharrem İnce noter çıkışında bir açıklama yaptı.

İnce'nin açıklaması şöyle:

''Noterde bir taahhütname imzaladım genel başkan seçildiğim takdirde koltuğa yapışmayacağıma önümüzdeki Cumhurbaşkalığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilemezsen 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gideceğime noterden taahhütname verdim.

''51 GÜNDE YÜZDE 31'E YAKIN OY ALDIK''

51 günde yüzde 31'e yakın bir oy aldık. Bunu 500 günde yapmak lazım. Örgütü hazırlamak lazım. Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam üyelerin önüne sandık koyacağımı sivil toplum örgütlerinin oy kullanacağını baroların, odaların belki de CHP'nin adayını destekleyecek başka siyasi partilerin üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimle cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve kendim de aday adayı olacağım.

''KOLTUK DERDİNDE DEĞİLİM''

Koltuk derdinde değilim Türkiye derdindeyim. Zafer hazırlıktır diyorum hep. Seçime 50 gün kala çık gel bizim adayımız ol denince olmuyor bu. Uzun süreli bir hazırlık lazım.

''TIPKI MUSTAFA KEMAL PAŞA GİBİ...''

Tıpkı Mustafa Kemal Paşa'nın Gediz'de Kütahya'da Eskişehir'de yenilip orduyu Sakarya'nın doğusuna çekip büyük bir hazırlık yapıp daha sonra büyük taarruzla birlikte kazandığı gibi bu zaferin mümkün olacağını ama iyi bir hazırlık gerektiğini düşünüyorum. Sayın genel başkanımızı da bu cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadı önümüzde 5 yıl sonra cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağı da kesin gibi olsaydı şimdi olurdu. O zaman bir an önce olağanüstü kurultaya gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Derdimiz koltuk değil, derdimiz çocuklarımız, geleceğimiz memleket.''

 

CHP'DE SICAK SAATLER

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Öte yandan olağanüstü kurultay talebiyle başlanan imza süreci bugün saat 17.30'da sona eriyor.

CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı. Toplantıda olağanüstü kurultay tartışmalarının gündemde olması bekleniyor.

Öte yandan, CHP kurultay delegelerinin 16 Temmuz Pazartesi günü olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza sürecinde sona gelindi. Olağanüstü kurultay talebiyle başlanan imza süreci bugün saat 17.30'da sona eriyor.

Parti tüzüğüne göre imzaların 7 gün içinde CHP Genel Merkezine sunulması gerekiyor. Ardından 45 gün içerisinde kurultaya gidilmesi gerekiyor.

YORUMLAR 44
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçmen Muharreme Oy verdi.CHP halk partisi ise halkın sesine kulak versin Kemal Kılıçtaroğlu efendi efendi O koltuğu Muharreme bıraksın.Madem demokrasi, adalet arıyorsun önce Halkın Hakkını ver seçmeninin seçimine saygı duy Kılıçtaroğlu. Halk seni sevmiyor CHP'liler sana oy vermek istemiyor. Birkaç seçim daha kaybederse Kılıçtaroğlu CHP'li seçmenlerini de Ciddi oranda kaybedecektir. Kim her zaman kaybedene Oyunu atar?
    Cevapla
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir dahaki secimlerde yine secilemezse, koltugunu Muharremde birakmaz cünki CHP'de böyle koltuga yapisik kalma gibi bir hastalik var. Sonra yok öyle noter falan filan kim uyduruyor öyle seyleri demezse ben adimi degistiririm
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki o kurultayda aday olacakmısın? Onu açıklamıyorsun?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem incenin bundan sonraki seçimlerde alacağı Oy % 30 . 1,2,3,4,5,6,7 ...küsürden yukarı imkansız olmaz. :)).
    Cevapla
  • Fikret 5 yıl önce Şikayet Et
    100000000000....... günde çalışsan CHP oyu bu kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak