Atatürk Havalimanı'nda şaşkına çeviren olay!

Atatürk Havalimanı’na Afrika'dan gelen bir yolcunun bagajından çıkan 9 adet gergedan boynuzunun yaklaşık bir milyon 300 bin TL değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bagajı açan gümrük ekipleri gördükleri karşısında şok oldu.

GİRİŞ 07.08.2018 14:49 GÜNCELLEME 10.08.2018 09:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Atatürk Havalimanı gümrük muhafaza ekipleri, Afrika'dan gelen bir yolcunun bagajından 9 adet gergedan boynuzu yakaladı. Nesli tükenmekte olan gergedanların kaçak şekilde avlanmasıyla elde edildiği değerlendirilen boynuzların yaklaşık bir milyon 300 bin TL değerinde olduğu belirtildi.

Atatürk Havalimanı'na gergedan boynuzu kaçakçılığı gümrük ekiplerine takıldı. Güney Afrika’dan İstanbul’a gelen bir yolcunun bagajından şüphelenen gümrük ekipleri, takibe başladı. Ancak yakalanacağını anlayan yolcu, bagajını almayarak havalimanından ayrıldı. Bunun üzerine şüpheli bagajı x-ray cihazına koyan ekipler, gördükleri karşısında şok oldu. Bagaj içerisinde yapılan incelemede 9 adet gergedan boynuzu ele geçirildi. Yakalanan gergedan boynuzlarının piyasa değerinin bir milyon 300 bin TL olduğu öğrenildi.

 

 

Nesli tükenme tehlikesi altında olan gergedanlar, özellikle boynuzları Asya'nın bazı bölgelerinde yüksek fiyatlarla alıcı buluyor. 2008'den bu yana, binden fazlası Güney Afrika'da olmak üzere 6 binden fazla nesli tükenme tehlikesi altında olan Afrika gergedanı kaçakçılar tarafından boynuzları için öldürülüyor. Uzakdoğu’da gergedan boynuzunun kilosu altın fiyatından da yüksek. Gergedan boynuzu Uzak Doğu tedavi yöntemlerinde önemli bir yer tutarken dekorasyon amaçlı olarak da alıcı buluyor. Gergedan boynuzları kilosu 60 bin dolardan satılıyor.

YORUMLAR 3
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu an 1 milyon 300 000 ya işlenmiş hali, kat kat fazlası olarak türkiye'ye döviz gelecekti .
    Cevapla
  • onemli 5 yıl önce Şikayet Et
    ne olmus eroinmi altin mi, bogle insnalrin onemli mallarina el koymak yanlis kesinlikle, cunku bu ele gecirilen boynuzlar cok degrli nedeni disci ler dis yapmada kullaniyor cok dayanikli turkiye gelisine izin verilmeli bunlarin yoksa avrupa amerika bunlari calarak getiriyor. satin almistir satmak icin kimseye zarari olmayan bir madde
    Cevapla
  • Yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Atatürk Havalimanı gümrük muhafaza ekipleri, Afrika'dan gelen bir yolcunun bagajından 9 adet gergedan boynuzu yakaladı. Nesli tükenmekte olan gergedanların kaçak şekilde avlanmasıyla elde edildiği değerlendirilen boynuzların yaklaşık bir milyon 300 bin TL değerinde olduğu belirtildi. Atatürk Havalimanı'na gergedan boynuzu kaçakçılığı gümrük ekiplerine takıldı. Güney Afrika’dan İstanbul’a gelen bir yolcunun bagajından şüphelenen gümrük ekipleri, takibe başladı. Ancak yakalanacağını anlayan yolcu, bagajını almayarak havalimanından ayrıldı. Bunun üzerine şüpheli bagajı x-ray cihazına koyan ekipler, gördükleri karşısında şok oldu. Bagaj içerisind
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor