Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan Sümeyra Merve Kılınç kimdir?

Geleneksel, tamamlayıcı tıp ve psikoloji alanlarında ihtisas yapan Sümeyra Merve Kılınç Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atandı. Genç yaşına rağmen kayda değer eğitimler alan ve çalışmalarına devam eden Kılınç'ın yaşamı merak konusu oldu. Peki, Cumhurbaşkanı danışmanlarından olan Sümeyra Merve Kılınç kimdir, kaç yaşındadır?

Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan Sümeyra Merve Kılınç kimdir?
Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan Sümeyra Merve Kılınç kimdir?
GİRİŞ 10.08.2018 08:43 GÜNCELLEME 10.08.2018 08:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ürdün Üniversitesi psikoloji bölümü mezunu olan ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde eğitimlerine devam eden Sümeyra Merve Kılınç'ın yaşamı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı danışmanlarından olan Kılınç'ın dergi ve haber portallarında psikoloji, sağlık ve beslenme üzerinde pek çok çeviri ve yayını bulunuyor. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanlarında değerli çalışmaları olan ve meslek yaşamı merak edile Sümeyra Merve Kılınç kimdir? İşte, yeni Cumhurbaşkanı danışmanı Sümerya Merve Kılınç hakkında merak edilenler?

SÜMEYRA MERVE KILINÇ KİMDİR?

 

 

2010 yılında Ürdün Üniversitesi Arapça-İngilizce Psikoloji bölümünden mezun olan Sümeyra Merve Kılınç, çalışmalarına farklı sahalarda devam etmiştir. 

Dergi ve haber portallarına psikoloji, beslenme ve sağlık üzerine yazı ve çeviri haberler hazırlamış, aynı zamanda Sade Hayat e-dergisinde editörlük yapmıştır.

Mezun olduktan bir yıl sonra 2011 yılından 2015 yılına dek NHI İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsü'nde beslenme ve doğal yaşam danışmanı olarak görev yapmıştır. 

1. ve 2. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu organizatörlüğünde yer almıştır. Bunun yanında Doğal Sağlık Derneği'nin kurucu üyeliğini yürütmüştür.

2013-2015 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik anabilim dalında yüksek lisans eğitimini sürdürmüştür.

Sümeyra Merve Kılınç Geleneksel Tıp, Anadolu Halk Tıbbı, İslam Tıbbı, Geleneksel ve Doğal Beslenme, Açlık Tedavisi, Ekolojik Psikoloji, Doğal Doğum ve Doğum Psikolojisi alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

Sümeyra Merve Kılınç Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atanmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yürütecek olan Kılınç, en genç danışmanlardan biri olacaktır.

YORUMLAR 10
  • Akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız danışmanlık için sizden görev istiyorum
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Referansım olmadığı için maalesef meslegimde ilerleyemiyorum. Duyun benide...
    Cevapla
  • manuel 5 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler genclere sans verilmesi son derece onemli bir adim. ama bu kiza gelene kadar turkiyede ne zeki gencler var. 1 milyon tane bil gates cikar ama onlara boyle roller verilemez cunku fazla zekiler
    Cevapla
  • kabasakal 5 yıl önce Şikayet Et
    bence 16 yaşında
    Cevapla
  • Bir anne 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel, umut verici bir haber bu.. Umarım bu güzel gelişme aşılar ve modern tıp konusunda da özgürleşmemize vesile olur. Başarılar Sümeyra Merve Kılınç.. : )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü