Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olduğu açıklanan Akif Özkaldı kimdir?

Akif Özkaldı, Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevini icra etmek üzere atandı. Peki, geçmiş kariyerinde Devlet Sular İdaresi (DSİ) bünyesinde görev üstlenen Akif Özkaldı kimdir? Yeni dönemde Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı'na getirilen Akif Özkaldı aslen nereli, kaç yaşında?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olduğu açıklanan Akif Özkaldı kimdir?
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olduğu açıklanan Akif Özkaldı kimdir?
GİRİŞ 09.08.2018 22:35 GÜNCELLEME 09.08.2018 22:35

Resmi Gazate aracılığıyla yayımlanan atama kararları neticesinde, Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevini ifa etmek üzere seçilen isimler arasında, Mustafa Aksu ve Mehmet Hadi Tunç ile birlikte Akif Özkaldı yer almaktadır. Akif Özkaldı'nın Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı unvanıyla yeni görevinin belirlenmesinin akabinde kim olduğu, hayatı, kariyer yaşamı kamuoyu tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, şu anki dönemde Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı koltuğuna oturan isim Akif Özkaldı kimdir? Mesleki yaşamı boyunca  Devlet Sular İdaresi (DSİ) bünyesinde; Daire Başkanlığı, Mühendislik, Genel Müdür Yardımcılığı, Şube Müdürlüğü ve Genel Müdürlük görevleri üstlenen başarılı iş adamı Akif Özkaldı aslen nereli ve kaç yaşındadır?

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI AKİF ÖZKALDI KİMDİR? HAYATI...

 

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak görevini ifa edecek isim Akif Özkaldı, 31 Aralık 1963 tarihinde Afyonkarahisar’da hayata gözlerini açtı. Evli ve bir çocuk sahibi olan Akif Özkaldı, 1989 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan yurtdışı master programını kazanmıştır. Kariyer hayatı süresince Devlet Sular İdaresi (DSİ) bünyesinde; Daire Başkanlığı, Mühendislik, Genel Müdür Yardımcılığı, Şube Müdürlüğü ve Genel Müdürlük alanında faaliyetler gerçekleştiren Akif Özkaldı, 1991 tarihinde yüksek lisans eğitimini ABD’de Utah State Üniversitesi Sulama Mühendisliği bölümünde tamamladı. 1986 tarihine gelindiğinde İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) İnşaat Fakültesinden derece elde ederek mezun olan Akif Özkaldı, 1 Nisan 1992 ve 31 Mart 1993 tarihleri arasında ‘’yedek subay’’ olarak askeri eğitimini tamamlamıştır. Teknik alanda gerçekleştirdiği faaliyet ve deneyimleriyle birlikte, DSİ (Devlet Sular İdaresi) Vakfı Başkanlığı ve DSİ (Devlet Sular İdaresi) Spor Kulübü Fahri Başkanlığı şeklinde sosyal ve beşeri faaliyetler de üstlenmiştir. Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Akif Özkaldı; planlama, uygulama ve strateji belirleme gibi pek çok teknik husularda çalışmalar gerçekleştirmiştir.

AKİF

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor