Hastalık izni ve yıllık izin alınarak Bedelli Askerlik yapılabilir mi?

Bedelli Askerlik görevini icra edecek binlerce kamu çalışanlarını yakından ilgilendirecek yeni bir düzenleme getirildi. Getirilen bu düzenleme, gündemde sıkça sorgulanan; ‘’Hastalık izni ve yıllık izin alınarak Bedelli Askerlik yapılabilir mi?’’ sorusunu da netliğe kavuşturdu. İşte, 2018 Bedelli Askerlik düzenlemesi...

Hastalık izni ve yıllık izin alınarak Bedelli Askerlik yapılabilir mi?
Hastalık izni ve yıllık izin alınarak Bedelli Askerlik yapılabilir mi?
GİRİŞ 14.08.2018 11:07 GÜNCELLEME 15.08.2018 10:58

2018 yılı itibariyle Bedelli Askerlik uygulamasının yasalaşarak yürürlüğe girmesinin beraberinde getirilen yeni düzenlemeler kamuoyu tarafından etraflıca inceleme konusu getirildi. Kabul edilen düzenlemeyle birlikte Bedelli Askerlik uygulamasından yararlanacak asker adayları 21 gün boyunca devam edecek zorunlu Temel Eğitime tabi tutulacakları ve bu eğitim süresince ücretsiz ya da aylıksız izinli olarak sayılacakları konusu kararlaştırılarak hükme bağlandı. Öte yandan Bedelli Askerlik görevini yerine getirmeye hazırlanan binlerce kişi ücretsiz ya da aylıksız izin dışında, ‘’Hastalık izni ve yıllık izin alınarak Bedelli Askerlik yapılabilir mi?’’ şeklinde sorgulamalarına yoğunluk kazandırmaya başladı.

2018 Bedelli Askerlik başvuru tarihleri! Bedelli Başvurusu ne zaman?

 

Kamu çalışanlarının merak duyduğu ve araştırmaya aldığı bu sorunun yanıtı kesinlik kazanarak, Hastalık izni ve yıllık izin alınarak Bedelli Askerlik yapılamayacağına yönelik duyuru gerçekleştirildi. Öte yandan uygulamadan faydalanacak kamu çalışanları yıllık izin ya da hastalık izni almak suretiyle bedelli askerliğe gitmesi durumunda da cezai yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

Bedelli Askerlik 21 gün zorunlu Temel Eğitim hangi konuları kapsayacak?

HASTALIK İZNİ VE YILLIK İZİN ALINARAK BEDELLİ ASKERLİK YAPILABİLİR Mİ?

Bedelli askerlik düzenlemesinde, bu düzenlemeden yararlanacak olan çalışanların bedelli askerlik süresince (21 günlük sürede) aylıksız veya ücretsiz izinli sayılacakları açıkça hükme bağlanmıştır. Bu itibarla, yıllık izin alarak ya da hastalık izni alarak bedelli askerlik yapılması mümkün olmayacaktır.

Ancak, kamu çalışanının yıllık izin ya da hastalık izni almak suretiyle bedelli askerliğe gitmesi durumunda;

1) Kanunla kurumlara da yükümlülük getirilmiş olduğundan, çalışma koşulları arasında askerlikle ilişik şartının da yer alıyor olması nedeniyle, kurumların bu kapsamda personelden askerlik yapıp yapmadığı ve tecil durumu hakkında gerekli belgeleri belli aralıklarla talep ederek gerekli kontrolleri yapması gerekecektir.

 2) Bu çerçevede, kamu çalışanlarından bedelli askerlik uygulamasından yararlanacak olanların, aylıksız/ücretsiz izin alarak askerlik hizmetini yapması gerektiğinden, yıllık izin veya hastalık izni alarak bu izin süreleri içerisinde askerliklerini yapma yoluna gitmeleri durumunda çeşitli yaptırımlarla karşılaşmaları söz konusu olabilecektir.

2018 Bedelli Askerlik nerede ve hangi birliklerde eğitim yapılacak?

3) Bu şekilde hareket edildiği tespit edildiğinde, ilgi kamu çalışanları hakkında disiplin hükümlerinin işletilebileceğini,

4) Bedelli askerlikte geçmiş olan süreler için, ilgili kamu çalışanı hakkında aylıksız/ücretsiz izinli işlemi yapılması ve fazladan yapılmış ödemelerin geri alınması gerekecektir.

Bedelli askerlik ücreti hangi bankaya ne zaman ödenecek? Detaylar...

BEDELLİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli