Yeni askerlik sistemi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla üzerinde çalışılan yeni askerlik sistemi yeni yasama döneminde gündeme gelecek. Yeni sistemde hem para ödemeli kısa askerlik hem de eskisi gibi uzun askerlik alternatifli olarak yer alacak.

Yeni askerlik sistemi geliyor
Yeni askerlik sistemi geliyor
GİRİŞ 01.09.2018 08:41 GÜNCELLEME 01.09.2018 09:13
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Milliyet Gazetesi yazarı Abdullah Karakuş'un köşesinden aktardığı bilgiye göre, Ak Parti kulislerinden gelen ilk izlenim, yeni sistemin bedelliye ihtiyaç duyulmayacak bir sistemi alternatifli olarak getireceği. Süre olarak öne çıkan düşünce ise 2 ay. Belirli bir para yatırılarak 2 ay askerlik yapılması ve böylece sürekli yaşanan bedelli tartışmalarından bitirilmesi hedefleniyor.

HEM SÜRE, HEM ÜCRET ALTERNATİFLİ OLACAK

Ayrıca uzun ve kısa olan eski sistemin de kalması ve isteyenin istediği sisteme göre askerliğini yapması da düşünülüyor.Önümüzdeki günlerde hem süre hem de ücret çalışması alternatifli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve son karar verilecek.

 

 

YORUMLAR 71
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeter ya herkes gitsin adam gibi yapsın bizde ıssız kaldık döndük aylarca iş bulamadık ama demedim ki askerlik olmasaydı böyle sorunlar yasamazdim diye vatan görevi dedik yaptık bitti bedelli ne ya Türkiye gibi ülkede yaşıyoruz bedelli askerlik ten konuşuluyor
    Cevapla
  • Baba 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik parayla değil imanla yapılır. Memleketimizde milliyetçiyim diye geçinen paralı asker kaçakları sözüm size bugün israil de bile bırakın erkekleri kadınlar bile zorunlu askerlik yapıyor. Sonuç birde müslüman olucaz.
    Cevapla
  • Erkancan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim parayla değilmi parası olan yapar eskidendi senin dediğin askerlik artık şimdiki askerlik orduya masraf
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    tahmin ediyorum ki,bu parayı verip 2 ay askerlik yapanlar,yarın birgün yurdumuzda savaş çıksa,Suriye liler gibi soluğu yurt dişında başka ülkelerde alırlar. eskiden utanma ar vardı gençlerimizde,savaştan kaçanların ülkemize kabul adilip el üstünde tutulması gençlerimize kötü örnek oldu,kalplerine önce vatan değil,önce can duygusunu soktu.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    yani anlıyacağınız fakirin oğlu 18 ay askerlik yapıp,teöristle çarpışmaya,dış ülkelerde savaşmaya gidecek,belki şehit yada gazi olacak. zenginin oğlu verecek parayı,2 ay eğitim görecek sadece ve evine sağ salim dönecek.zengin fakir ayrımı değilde ne bu.
    Cevapla
  • Afrikalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yirmi bir gün rezaleti askerliği bana 50.000 liraya mal ediyor. Zaten dünyanın öbür ucunda zor şartlarda görev yapıyorken 21 güne tabi tutuluyorum. 21 günde ne öğretecekler çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • Jndrma 5 yıl önce Şikayet Et
    12 ayda bişey öğretmediler 21 günde ne öğreticekler doğru diyosun
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    yurtdisindaysan , hic yapmadan ver parayi (2000 euro), o hala gecerli , tabi dedigin gibiysen :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?