2. Abdülhamid'in yaptırdığı bina yağmalandı

127 yıllık tarihi yapının içindeki elektrik kablosundan kalorifer peteğine kadar birçok eşya çalındı.

2. Abdülhamid'in yaptırdığı bina yağmalandı
2. Abdülhamid'in yaptırdığı bina yağmalandı
GİRİŞ 03.09.2018 13:58 GÜNCELLEME 03.09.2018 13:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İstanbul Hadımköy'de bulunan ve bakımsızlıktan harabeye dönen Sultan Abdülhamid'in tarafından yaptırılan 127 yıllık tarihi yapının içindeki elektrik kablosundan kalorifer peteğine kadar birçok eşya çalındı. Tarihi yapının duvarlarını artık 'graffiti'ler süslüyor.

2. Abdülhamid tarafından 1891 yılında İstanbul Hadımköy'deki Hastane Mahallesi'ne yaptırılan ve askeri hastane olarak hizmete açılan yapı, Balkan ve Çanakkale savaşlarında büyük önem taşıdı. 1985 yılına kadar askeri hastane olarak hizmet veren tarihi yapı, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2012 yılına kadar kışla olarak kullanıldı. 2012'den sonra kaderine terk edilen tarihi hastane binası bir dönem evsizlerin ve madde bağımlılarının meskeni oldu. Basında çıkan haberler üzerine çevresinde bir süre güvenlik önlemi alınan yapı şimdilerde ise yağmacıların hedefi oldu.

 

 

Hastane Mahallesi Muhtarı Onur Fırıncı, "İçeride iğne kadar bir şey kalmadı. Kabloları, demir boruları, petekleri söktüler, camları kırdılar. Kazanlar vardı, o kazanları çaldılar. Yemekhanede sökülebilecek ne varsa hepsini söküp yağmaladılar. Şu an geldiğimiz noktada taş üstünde taş yok, her tarafı yağmalanmış durumda. Tarihi miras kapısı açık, herkesin rahatlıkla girip çıktığı bir yer oldu. Halen içeride madde bağımlıları ve evsizler kalıyor. En vahim olan da burada bir okul var. Tüm bunlar okulun yanı başında oluyor" dedi.

Bir dönem hastanede tedavi gördüğünü ve yıllar sonra İstanbul'a geldiğinde 15 gün yattığı hastaneyi ziyaret etmek için hastaneye geldiğini söyleyen Rezan Karabulut da gördüğü manzara karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Karabulut, "Çocukluğum Hadımköy'de geçti. Babam astsubaydı, ben küçükken hastalandığımda burada 15 gün kaldım. Bahçesi ile inanılmaz bir yerdi. Şimdi burayı böyle görmek çok üzdü beni. Şu an içeri girmeye korkuyorum. 15 gün boyunca yattığım odayı görmeye geldim ama içeri girmeye çekiniyorum. Böylesi bir eserin bu şekilde kaderine terk edilmesi çok üzücü gerçekten" diye konuştu.

YORUMLAR 19
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim budami Tayyip baba'ya kalsin. Sorumlu belediye utansin ve derhal harekete gecip O binayi okulmu yapar, hastane'mi, muze'mi yapar kendi bilir. O binayi Ummeti Muhammed'in son Halifesi yaptirmis.
    Cevapla
  • ramazan kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    ecdad mirasına sahip çıkmayan biz torunlara yazdıklar olsun
    Cevapla
  • Asker 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar orta Askerdim
    Cevapla
  • Rotterdam 5 yıl önce Şikayet Et
    Ecdadimizin mirasina sahip cikamiyoruz yaziklar olsun bize.
    Cevapla
  • Aziz 5 yıl önce Şikayet Et
    Burayı kütüphane veya çocuk hastanesi yapsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!