Gezi olayları lise ders kitaplarına girdi!

Türkiye'nin yükşelişini önlemeyi amaçlayan son yıllarda gerçekleşen en büyük toplumsal kaos planı olan Gezi Parkı olayları ilk kez MEB ders kitaplarına girdi. 12. sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi kitabında demokrasiye saldırı olarak nitelendirilen Gezi olayları, yerli projelere suikast girişimi olarak tanımlandı.

Gezi olayları lise ders kitaplarına girdi!
Gezi olayları lise ders kitaplarına girdi!
GİRİŞ 20.09.2018 09:54 GÜNCELLEME 20.09.2018 09:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan küresel güçler ve iş birlikçilerin, masum insanları 'ağaç' bahanesiyle kandırarak Türkiye'yi iç savaşa sürüklemeye çalıştığı Gezi Parkı kalkışması ilk kez ders kitaplarına girdi. MEB tarafından hazırlanan 12. sınıf Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi kitabında "Gezi Parkı Olayları" başlığı altında "Gezi Parkı ülkenin birlik ve bütünlüğüne karşı yapıldı" ifadesi ile meşru hükümetin anti-demokratik yöntemlerle devrilmeye çalışıldığı vurgulandı.

EKONOMİK ETKİLERİ DE VAR

 

 

Gezi Parkı olaylarının ekonomide bıraktığı tahribata da yer verilen kitapta "Taksim Gezi Olayları'nın Finans Sektörü'ne Etkisi" başlığı altında gezi öncesi ve sonrası kur, faiz ve T.C. Merkez Bankası'ndaki rezerv paraya ilişkin veriler karşılaştırmalı olarak verildi.

Gezi olaylarına destek veren emperyalizmin yereldeki uzantılarına ilişkin ise, "Hükümetten rahatsızlık duyan ve eylemleri organize eden kesimler, hükümetin ekonomik ve demokratikleşme alanında attığı adımların kendi ayrıcalıklarını sonlandırmasından hoşnut değildi" tespitine yer verildi.

Üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul gibi yerli projelerin rafa kaldırılması taleplerinin yer aldığı metinde ayrıca yabancı istihbarat güçleri ve medyanın algı operasyonlarının etkisine de değinildi. 

YORUMLAR 3
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir adım olmuş. Üniversitelerde bu tür olaylar detaylı incelip genç nesillere aktarılmalıdır. Emperyalistlerin oyunlarına karşı Milletimizin bilinç düzeyi azami artırılmalıdır.
    Cevapla
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli bir karar
    Cevapla
  • Tarık Akın 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu ayakta alkışlanacak bir iş. Yeni neslin kimin kime hizmet ettiğini bilmesi ve Vekalet savaşlarının nasıl döndüğünü kavramaları adına bu ve benzeri konuların verilere dayanarak biraz daha geniş kapsamlı anlatılması Vatanseverlik ve ihanet bağlamında aydınlatıcı sonuçları gösterecektir elbette. Artık bugün sosyal medyada hainler havlamalarıyla yine kendilerini açık ederler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu