14 yaşındaki kız çocuğu son anda kurtarıldı

Adana'da K.A. (14) adlı kız çocuğu, İ.G. (23) ile evlendirilmek üzereyken polis tarafından son anda kurtarıldı.

14 yaşındaki kız çocuğu son anda kurtarıldı
14 yaşındaki kız çocuğu son anda kurtarıldı
GİRİŞ 01.10.2018 15:05 GÜNCELLEME 01.10.2018 15:09
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi’nde iddiaya göre, K.A. adlı kız çocuğunun İ.G. ile evlendirileceği ihbarını alan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) üyeleri, polise ihbarda bulundu. Derneğin avukatlarıyla birlikte polis, düğünde gelinlik giydirilen çocuğu son anda kurtardı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, K.A.’yı devlet korumasına aldı.

BABA VE DAMAT SERBEST BIRAKILDI

 

 

UCİM İl Sorumlusu Avni Yiğit Göksu, Mor Dayanışma Platformu tarafından kendilerine ihbar geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Adana’daki üyelerimizle ’çocuk gelin ihbar hattı’ olan 183’ü arayarak, ihbarda bulunduk. Düğünün durdurulmasına yönelik kolluk kuvvetlerinin müdahalesi oldu. Bu müdahale sonucunda bu kızımızı devletimiz tarafından koruma altına aldı. Gözaltına alınan babası ve damadın gece geç saatlerde serbest bırakıldığını öğrendik. Ucu ucuna yetiştik. 1 saatte bir kızımızın hayatını kurtarmak için canla başla mücadele ettik. Umudumuz kızımızın kendi istediği gibi hayatını sürdürmesi. UCİM olarak bu tarz olayları önlenmesi için her zaman çocuklarımızın arkasındayız. Bu çocuğu tamamen devlet kontrolü altına alınması ve baba ile damadın en ağır cezalandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

BERGÜZAR KOREL TEPKİ GÖSTERDİ 

Sosyal medyada paylaşılan olaya, ünlü oyuncu Bergüzar Korel de tepki gösterdi. Korel paylaşımında, "Çocuk gelin yoktur; istismar edilen, zorla evlendirilen çocuk vardır. Sessiz kalmayın, bu çocuklar hepimizin, biz sahip çıkacağız, başka yolu yok" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 29
  • Medetttt 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet katılıyorum kız cocuk. Benimde lise 1 e giden 14 yasında kız kardesim var. Hala ona bebek muamelesi yapıp öpup seviyorum.bu haberi okudugumda midem kalktı. Cocuk dediginiz 23 yasındaki gencte benden 2 yas kucuk. Ne igrenc bir sey arkadasya. Benim gozumde o kız cocuk degil. Benim kız kardesim gibi bebek daha o. Nasıl gelin ediyorlar hicmi insaf yok. Birde tutturmuslar islam dini diyorlar. Ama aslında dertleri masraftan kurtulmak icin kızdan kurtulmak. Madem masraflı oluyor devlete emanet edeceksin ozaman.yada calısıp o buyuyene kadar masrafı ustleneceksin.
    Cevapla
  • 15.temmuz.2016. 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim cocugum benimdir Ac kalinca sizin olmuyor ,is bulamayinca, okula gidemeyince, sizin degil tarlada, bagda, calisirken sizin drgil evlenincemi sizin.sadece evlendirilirsemi sahip cikacaksiniz..
    Cevapla
  • akinaslan 5 yıl önce Şikayet Et
    al işte bir geri kafali daha yaziklar olsun..devlet herkesi tek tek takip etmiyor edemiyor kanunlar ve kurallar var ve bu kurallara herkes uyacak bunun işsizlikle alakasi yok bunun adap ahlak ve namus ile alakasi var devlet senin namusunu koruyor kotumu yapiyor?
    Cevapla
  • osmanay 5 yıl önce Şikayet Et
    haklısın
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    O senin çocuğun ise O sana, bize Allah'ın emaneti Onu bir eşya gibi değerlendirme
    Cevapla
  • Mehreba 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle durumlarda bence asıl sorun yaş farkı. Aynı yaşta erkek evliliğe razı olmaz.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu saçma kanunun bir an önce değişmesi lazım. Yaşasın meşru evlilik....
    Cevapla
  • mehet ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bence 17 yaşinda nişan söz kesilebilir ama onun altinda asla hele bir de damatin yaş üstünlügü varsa asla olamaz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır
Vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı