'Tosuncuk' gitti yöntemi kaldı!

Çiftlikbank'ta yaptığı dolandırıcılık ile binlerce insanı mağdur eden ve yurt dışına kaçan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ders olmadı. Bu kez Esenyurt'ta enerji içeceği satacağını iddia ederek yüksek kar vaadiyle vatandaşı dolandıran “Enerji Emlak”a polis operasyonu düzenlendi.

GİRİŞ 05.10.2018 14:23 GÜNCELLEME 05.10.2018 14:32
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2015 yılından bu yana toptan enerji içeceği alarak vatandaşlara kar vadeden “Enerji Emlak” adından bir kurumun vatandaşları kandırdığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şebeke olduğu ileri sürülen grup milyonlarca lirasını aldığı 100’ün üstünde vatandaşa toptan enerji içeceği alınacağı ve bunları satışı sonrası elde edilecek kar oranından yüzde verileceğini açıkladı. İlk başlarda ödeme yapılan sistem içinden vatandaşlar yaklaşık 9 aydır ödemelerini alamayınca konuyla ilgili Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine başvuruda bulundu. Harekete geçen dedektifler, “Enerji Emlak” adı verilen ofise baskın düzenleyerek şüpheli şahısları gözaltına aldı. Şüpheliler adliye sevk edilirken, mağdurların ise yaklaşık 100 milyon lirasının ortada olmadığı öğrenildi. 

'4-5 ÖDEME YAPTILAR'

 

 

Olaydan dolayı mağdur olduğunu ifade eden bir vatandaş, akrabaları aracılığı ile söz konusu sistemin için girdiğini belirterek, “Anlaştık senet yaptılar bize aydan aya 4-5 ödeme yaptılar sonra ödemeleri kesildi. Bunlar dolandırıcı. İnşaat yapmak maksadı ile biz evimizi verdik. Şimdi 8 aydan bu yana bizi oyalıyorlar. Adamları biz arıyoruz gidin devlet versin paranızı diyorlar. Bizim şu anda yaklaşık 800 bin lira mağduriyetimiz var” dedi. 

Çok zor durumda kaldıklarını belirten vatandaş, “Şu anda vatandaşlar ekmek alamaz kirasını veremez duruma düştü. Biz evimizi verdik ama kredi çekip para veren arkadaşlar da burada çok. Bu adamın vaadi bize 2 -3 parayı ödeyip güven verip ondan sonra paralara el koyayım şekilde. Bizim için de kar payı yok” diye konuştu.

12 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekipleri konu ile ilgili şüpheli olduğunu düşündüğü 12 kişiyle ilgili işlem yaparak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin nitelikli dolandırıcı olarak adliye sevk edildi. Bu sırada mağdurlar, adliyeye sevk edilen zanlılara tepki gösterdi.

EMEKLİ POLİS VE ASKERLER KORUMA OLMUŞ

“Enerji Emlak” adı altında açılan ofiste ise dikkat çeken bir detay yakalandı. O detayda ise ofiste korumalık yapan kişiler arasında emekli polis ve askerlik silahlı korumalık yaptığı yönünde.  Olayın çok yönlü olarak inceleme altında olduğu öğrenildi.

YORUMLAR 59
  • Sakin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu asalagin bu kadar organize bir sekilde bu ulkenin paralarini elini kolunu sallaya sallaya yurt disina nasil cikardigini merak ediyorum. Bizim devletimizin bu asalagin yaptigi bu cok profesyonel dolandiricilik icin ne gibi yaptirimlar yapti. En son meclise gelen soru onergesi reddedilmisti bildigim.
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden buna asaglik diyorsun esas asaglik olan kolay yoldan emek vermeden zengin olmak isteyen degilmi
    Cevapla
  • dayı 5 yıl önce Şikayet Et
    müstahak arkadaşım mustahak bunlara para verenlerde para olmaması lazım, bunlara para vercek kafadakiler nasıl para kazanıyor bu ülkede anlamış değilim...
    Cevapla
  • levent blk 5 yıl önce Şikayet Et
    milllet herhalde çok kolay para kazanıyor o yüzden bunlara müstehak diyorum yattığı yerden para kazanacanız hee aferin lan yiyin bunların parasını...
    Cevapla
  • rıza 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi düşen ağlamaz. mal hırsı , bedavadan köşe dönme ve zengin olma hayali zavallıcıkları kör ediyor
    Cevapla
  • Ümit 5 yıl önce Şikayet Et
    Kolay yoldan para kazanmayı alışkanlık haline getirenlerin dolandırdırılması beni hiç üzmüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi