'Türkiye’de vatandaş yerine konulduk'

Rum gazeteciler Stelyo Berberakis, Yorgo Kırbaki ve Manolis Kostidis İstanbullu Rumların geçmişten günümüze hayatlarını iki ülke arasındaki ilişkileri ve Ege’nin iki yakasının bakış açılarını değerlendirdi.

'Türkiye’de vatandaş yerine konulduk'
'Türkiye’de vatandaş yerine konulduk'
GİRİŞ 09.10.2018 11:42 GÜNCELLEME 09.10.2018 11:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’de doğup büyüyen ancak sonra ayrılmak zorunda kalarak Yunanistan’da yaşamını sürdüren 50 bin civarında İstanbullu Rum var. Türkiye’de bu vatandaşlarımızın en bilinen simaları gazeteciler Stelyo Berberakis, Yorgo Kırbaki ve Manolis Kostidis İstanbullu Rumların geçmişten günümüze hayatlarını iki ülke arasındaki ilişkileri ve Ege’nin iki yakasının bakış açılarını değerlendirdi.

BİZİ VATANDAŞ YERİNE KOYAN İLK BAŞBAKAN ERDOĞAN

On yıllardır Yunanistan’ı Türkiye’ye anlatan, Kıbrıs’tan Kardak’a kadar iki ülke arasındaki krizlere tanıklık eden gazeteciler, uzun yıllardır Atina’da yaşıyor olmalarına rağmen az önce İstanbul’dan gelmiş gibiler. Fanatik bir Fenerbahçeli olan Yorgo Kırbaki “Türkiyeli bir Rum olarak param olsa Fenerbahçe kulübünü satın alırım” dedi. Stelyo Berberakis ise  “90 yıllık cumhuriyet tarihinde, Rumları vatandaş yerine koyan ilk başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğun belirterek “Bizim iki şapkamız var. Hem Türk vatandaşıyız hem de azınlık üyesiyiz. Azınlık şapkası altındaki Stelyolar Recep Tayyip Erdoğan’a dil uzatamaz. Nankörlük olur. Türk vatandaşı şapkası altındaki Stelyoların eleştirme hakkı olabilir. Eşit vatandaşlık konusunda Erdoğan’ın yapmış olduklarını hiçbir başbakan yapmadı şimdiye kadar” diye konuştu. Manolis Kostidis da Yunanların bazen yanlış anladığından şikâyet ederek “Ben şunu da söylüyorum ‘Bizi pandalar gibi daha çok koruyor Türkiye Cumhuriyeti. Caretta caretta muamelesi görüyoruz. Nesli yok olan bir topluluğuz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 3
  • AYH 5 yıl önce Şikayet Et
    birakin azninligi, insanliga deger veren ilk basbakan, baskan
    Cevapla
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sizin hakkınız olan değeri eşit, özgür , adil yaklaşım tarzı osmanlı gelenek ve göreneklerinden gelmektedir.95 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar osmanlı kadarda olmasa osmanlının eşit demokratik olarak her vatandaşa hürriyet hakkı verildiğini görmeyen nankördür .
    Cevapla
  • İzmirliTürk. 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da 200'ün üzerinde açık/aktif kilise ve sinagog var. Tabii kaçak olanlar hariç. Atina'da bir tane bile Camii bırakmadılar. Son Camii kalıntısını yıllarca açık filmlerin oynatıldığı sinema olarak kullandılar. Acaba BATIYA DA DÖNÜP BİRŞEYLER SÖYLEMEK İSTER MİSİNİZ? Bunun adı hoşgörüden çıkıp, başka bir şey olmaya başladı da.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak