Ermeni 300 Türk'ü bu camide yaktı

Geçmişte Türkiye'de kanlı katliamlar gerçekleştiren Ermeniler bugün ABD'de Türklerin soykırım uyguladığı iddiasını Meclisten geçirmey mücadelesi veriyor.

Ermeni 300 Türk'ü bu camide yaktı
Ermeni 300 Türk'ü bu camide yaktı
GİRİŞ 09.10.2007 08:17 GÜNCELLEME 09.10.2007 08:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ardahan Kalesi eteklerindeki 'Arap Camii' 1915'te Ermeni çetecilerin katliamına sahne oldu.

Namaz kılan 300 Türk'ün yakılarak katledildiği Arap Camii'nin adı yapılan tadilattan sonra 'Yanık Camii' olarak değiştirildi.

Ardahan'da 1915 yılında Ermeni çeteciler tarafından, namaz kılan 300 Türk'ün yakılarak öldürüldüğü Arap Camii'ne bu olay nedeniyle daha sonra Yanık Camisi adı verildi. Ardahan Kalesi yakınlarındaki Yanık Camii'nin ne zaman ve kim tarafından yaptırıldığı bilinmiyor. 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı'nda ardından Ermeni saldırısı nedeniyle harap olan cami, orijinal özelliğini kaybetmiş.

KATLİAMIN TANIĞI

Caminin, tarihi kaynaklarda 1915 yılına kadar ayakta olduğu belirtiliyor. Ermeni çetecilerin 1915'te camide namaz kılan 300 Türk'ü yakarak öldürdüğü, caminin bu saldırıdan sonra tahrip olduğu belirtiliyor. Bu olay sonrasında caminin adının halk arasında 'Yanık Camii' olarak anıldığı kaydediliyor. Caminin bulunduğu alana, 2003 yılında, katledilen Türkler anısına 'Yanık Cami Anıtı' da yaptırılmış.

YANIK ÇEŞME TAŞI

Halil Efendi Mahallesi'nde bulunan Mevlid Efendi Camii de, 1701 yılında Mevlid Efendi tarafından inşa edilmiş. Taş duvarlı yapının gövde duvarlarının yarısından fazlası ve üst örtüsü yakın tarihlerde yenilenmiş. Caminin avlusunda Yanık Camii'nden getirilen, 1871 tarihli, Hacı Halil Ağa'nın yaptırmış olduğu bir çeşme taşı da bulunuyor.

YORUMLAR 10
  • adil karabay 16 yıl önce Şikayet Et
    MEDYA GÖREVİ. Burada şehit edilen hepimizin dedesi amcası vb.Acı olan o ki boyalı basın(kartel medyası)bir futbal maçına gösterdiği liginin yüzdebirini bu tarihi gerçekler hakkında gösteremiyor... kimden korkuyorlar?Gösterirse acaba birilerimi rahatsız olacak?
    Cevapla
  • umut beydağı 16 yıl önce Şikayet Et
    1915\'E KADAR TEK BRİ SORUN YOKTU. Çünkü OSMANLI islamın verdiği güzel halkla barış ve adaleti sağlamıştı. Osmanlı gitti iki taraf arasına fitne girdi. çünkü Türkiye\'nin bölünmesi için bu şarttı masonlar için
    Cevapla
  • oktay yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    sayın editör. sayın editör yazmış oldugum yorum gayet normaldi neden yayınlanmıyor ?
    Cevapla
  • suden naz 16 yıl önce Şikayet Et
    . pkk da dtp de ermeni kökenli onların kürtlükle alakası yok.ha ermeni ha pkk allah bu mübarek günlerde sizin cezanızı fazlasıyla versin.
    Cevapla
  • onur öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Futbol maçı değil bu, ölenler insan. Ne zaman Ermeni diaporasının iddiaları gündeme gelse, bu tartışmalar başlar. Siz şu kadar kestiniz, biz bu kadar kestik; ermeniler bu kadar öldürdü, biz a zölüme sebep verdik. Sanki iki toplum arasında futbol maçı oynanıyor. Kaldı ki, İttihat ve Terakki\'nin bazı Ermeni çetecilerden hareketle bütün Anadolu\'da yaşayan Eremenileri cezalandırması zorunluluktan ziyade, o tarihlerde Cemiyetin benimsediği Türkçü Turancı politikanın ürünüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama