Rahip Brunson davasında merak edilen o karar! Rahip Brunson'un cezası!

Ülkemizde yaklaşık iki yıldır tutuklu olan Andrew Craig Brunson'un alacağı ceza yargı tarafından açıklanacak. Peki, ABD ile Türkiye arasında yaşanan krize sebebiyet veren Rahip Brunson davasında karar ne çıktı? İzmir'de yer alan Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Rahip Brunson serbest mi kalacak?

GİRİŞ 15.10.2018 14:03 GÜNCELLEME 15.10.2018 14:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mahkemede 12 Ekim 2018 Cuma, yani bugün itibariyle dördüncü defa duruşmaya çıkacak Rahip Andrew Craig Brunson'a hangi cezanın verileceği kesinliğe kavuşacak. Yargının açıklayacağı ceza kamuoyunda ses getirirken, İzmir'de yer alan Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Rahip Brunson'un serbest kalacağı yönünde iddialar da basında öne sürülmeye başladı. Hain terör örgütü FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casuslukta bulunduğu gerekçesiyle tutuklu olan suçlunun davasında alınacak karar dört gözle bekleniyor. Uzun bir süredir gündemin konuşulan ve yakından takip edilen isimlerinden Rahip Brunson davasında karar ne çıktı? ABD ve Türkiye arasında meydana gelen büyük krizin ve karşılıklı ekonomik yaptırımların kaynağı olan Rahip Brunson serbest mi kalacak?

RAHİP BRUNSON BUGÜN HAKİM KARŞISINA DURUŞMAYA ÇIKACAK!

 

 

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin gerilip karşılıklı ekonomik yaptırımların uygulanmasında kaynağı olarak gösterilen, polis ekipleri tarafından İzmir’de tutuklanan Rahip Andrew Brunson, bugün itibariyle dördüncü defa hakim karşısına duruşmaya çıkacak. Sabah saat 05:30 civarında ev hapsine tutulduğu İzmir’deki dairesinden polis araçlarıyla ve yoğun güvenlik önemleriyle birlikte alınarak, saat 6:45 sularında da işlediği suçun davasının görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne götürüldü. Hem ulusal hem de uluslararası pek çok sayıda basın mensubunun yer aldığı davada, papaz Andrew Brunson kiliseye siyaset sokmadığı yönündeki iddiayı öne sürerek, hakkında yapılan tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi.

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen rahip Andrew Craig Brunspn davasında duruşmaya ara verildiğinin bilgisine ulaşıldı. Rahip Brunson hakkında üç tanığın verdiği ifadelerin mahkeme tarafından dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verilmesi kararı alınmıştı. Yargının verdiği aranın ardından duruşma saat 14.00'da tekrardan başladı. Savcı şu an için esas hakkında mütalaasını açıklamaktadır.

RAHİP BRUNSON’UN CEZASI BELLİ OLDU!

Savcı tarafından Andrew Craig Brunson için adli kontrol kararlarının kaldırılmasını isteyerek, örgüte üye olmak suçu gerekçesiyle 10 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunmuştu. Rahip Andrew Brunson’un alacağı ceza kesinlik kazanarak adli kontrol ve yurtdışı yasağının kaldırılması kararı alındı. Öte yandan mahkeme tarafından 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı. Öte yandan savcının soruşturmanın genişletilmesine yönelik talebi olmamakla birlikte yargılanan rahip Brunson’dan açıklamalar geldi. Rahip Brunson’un açıklamaları doğrultusunda; "Benim PKK’lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" şeklinde ifadelere yer verdiği görüldü.

andrew rahip brunson

RAHİP BRUNSON DAVASINDA KARAR NE ÇIKTI? RAHİP BRUNSON SERBEST Mİ KALACAK?

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casuslukta bulunduğu gerekçesiyle 35 yıl hapis cezası verilen, fakat tutukluluğu ev hapsine çevirilen İzmir'de yer alan Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Rahip Andrew Craig Brunson, yargılandığı dava duruşmasının gerçekleşmesi için polis ekipleri tarafından bugün evinden alınarak adliyeye sevk edildi.

Sağlık sorunları öne sürülerek 25 Temmuz tarihinde tutukluluğu ev hapsine dönüştürülen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson'un duruşması bugün itibariyle Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda gerçekleşeceğinin bilgisine ulaşıldı. Rahip Brunson'un avukatı Avukat İsmail Cem Halavurt tarafından ise, müvekkilinin ev hapsi kararının kaldırılmasını beklediklerini cümlelerine ekledi.

andrew brunson

RAHİP BRUNSON NEDEN TUTUKLANDI? RAHİP BRUNSON’UN İŞLEDİĞİ SUÇ LİSTESİ…

Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan iddianame doğrultusunda, Rahip Brunson'ın hain terör örgütü FETÖ üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirdiği açıklandı.

Andrew Rahip Brunson ile ilgili hazırlanan iddianamede; kilisesinde PKK ile FETÖ terör örgütünü "övücü ve bölücü içerikli konuşmalar" yapmakla suçlanan Brunson'ın evindeki aramalarda "çok sayıda dijital materyal" ele geçirildiği belirtildi.

Yazışmalarda İçişleri Bakanlığı tarafından, "Brunson'ın 2010-2013 yılları arasında Kürt orijinli vatandaşlara yönelik ayinler düzenlediği" ve "Suriye'den gelen sığınmacılara yardım sağlama görüntüsü altında misyonerlik faaliyetleri yürüttüğünü" ileri sürdü.

 Hazırlanan iddianamede, Rahip Andrew Brunson için "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek"suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezasına tabi tutuldu.

andrew rahip brunson

YORUMLAR 8
  • HTADbU 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetullah Gülen karsiliginda yakinda teslim edilecek.
    Cevapla
  • Gül 5 yıl önce Şikayet Et
    Serbest kaldığına kizmistim ama Erdoğanın bir bildiği vardır diyorum hem niye dunyaya rezil olalım 2 sene vermemisiz
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    serbest kaldı tepki olmasın diye böyle uzatıyorlar işte.
    Cevapla
  • SEDAT ÇAKIR 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah serbest kalacak ekonomimizde duzelecek
    Cevapla
  • efecan 5 yıl önce Şikayet Et
    serbest kalırsa boyun eğmiş olacağız. 3 aydır yaşadığımız katlandığımız sıkıntılar bunca zamlar enflasyon, hepsine boşuna milletçe katlanmış savaşmış olacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...