Yeni askerlik sistemini (Milli Savunma Bakanı) açıklandı! Kalıcı bedelli için...

Bedelli askerliğin hemen ardından gündeme gelen yeni askerlik sistemi hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklama yaptı. Binlerce gencin merakla beklediği yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda önemli noktalara deyin.

Yeni askerlik sistemini (Milli Savunma Bakanı) açıklandı! Kalıcı bedelli için...
Yeni askerlik sistemini (Milli Savunma Bakanı) açıklandı! Kalıcı bedelli için...
GİRİŞ 01.11.2018 11:52 GÜNCELLEME 01.11.2018 11:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dönemde sıkça gündeme gelen yeni askerlik sisteminde sona gelindi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili yaptığı açıklamada askerliğin kısalıp kısalmayacağı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Peki 2019 yılı itibariyle kalıcı bedelli askerlik geliyor mu? Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek?

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ 

 

 

Hulusi Akar "Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak  en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız. dedi

Hulusi Akar

Gençlerin merakla beklediği kalıcı bedelli sürecinin hızlı bir şekilde ilerleyeceğini vurgulayan Akar "Uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş konusunda hem kontenjanlar hem geçiş oranları yükseltildi." açıklamasında bulundu.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Yeni sisteme ilişkin kulislerde farklı seçenekler dillendiriliyor. Bu seçenekler arasında, uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi öne çıkıyor. Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerlik hizmetine devam edebileceğinden söz ediliyor.

Bunun asgari ücret üzerinden belirleneceği bildirilirken, temel askerlik eğitimi sonrasına ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmeti seçeneğinin gündeme getirilebileceği de konuşuluyor. Kulislerde buna ilişkin, “Kamu hizmeti seçeneği, öğretmenlik ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düşünülebilir” değerlendirmesi yapılıyor. 

YORUMLAR 9
  • alp 5 yıl önce Şikayet Et
    Yığılma sorununu ortadan kaldırmak istiyorsanız 30 yaş ve üzeri bireyleri askerlikten muaf etmelisiniz yoksa bu sorun ilelebet devam eder.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    şuan askerdeyim 98 3 askerde olanları bu sistem kapsıyacakmı
    Cevapla
  • TSK UZMAN ERBAŞLAR 5 yıl önce Şikayet Et
    uzman erbaşlar geri dönüş istiyor
    Cevapla
  • Asker annesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir uygulama olacak ta aynı haberleri dinlemekten sıkıldık biran evvel yürürlüğe girse oğlumun teskeresine üç ay kaldı onada vursa çok sevinirim çok
    Cevapla
  • erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    erken yapsalar daha iyi 1 sene kaldı askere hemen yürülüye girsin 8 yada 6 ay yapsa iyidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü