Bakan Akar çok sert çıktı: İzin vermeyiz!

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barbaros Gemisi'ne Yunan taciziyle ilgili 'İkinci tacize asla müsaade etmeyeceğiz. Hazırlıklarımız bu konuda tamamdır.' dedi.

GİRİŞ 24.10.2018 11:05 GÜNCELLEME 24.10.2018 11:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

(AA) Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barbaros Gemisi'ne Yunan taciziyle ilgili konuştu. Bakan Akar, "Gemimiz çalışmalarına devam ediyor. herhangi bir tacize asla müsaade etmeyiz" dedi.



HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

İkinci tacize asla müsaade etmeyeceğiz. Hazırlıklarımız bu konuda tamamdır. Gerek KKTC’nin gerekse Türkiye’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız.  Komşularımızdan her türlü provokasyondan uzak durmasını bekliyoruz.



TUTUMUMUZ AÇIK VE NET, TEDBİRLER ALINDI

 

 

Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkartma girişimi: Anlaşmalara aykırı, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız açık ve net, tutumumuz bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Türkiye'nin hak ve menfaatlerine aykırı karar alınırsa buna karşı gerekli tedbirleri alırız.

YUNANİSTAN'A ÇAĞRI

Komşumuzun Türkiye ile olan münasebetlerini kendi iç politika endişelerinden çıkarması yararlı olacaktır. Tarafları aklı selime davet ediyoruz. Biz meselelerinin barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yanayız. 

TERÖRLE MÜCADELE

Biz gerçekten 15 Temmuz'dan sonra bazı sıkıntılar yaşadık. Hainlerden temizlendikçe güçleniyoruz. Bir yandan terörle mücadelesini Kuzey Irak'ta, Suriye'de diğer yandan deniz alanlarını koruyacak güçteyiz. Kimse gücümüzü test etmesin ama barışçıl taraflarımızı geliştirelim.

İDLİB'DEKİ SON DURUM

Soçi'de varılan anlaşma çerçevesinde 10 Ekim'e kadar ağır silahların ve radikal unsurların çekilmesi konusunda mutabakata varıldı. Harekat merkezi kurulması ile ateşkesin sürdürülmesi konusunda mutabık kalındı. Böylece göçe karşı tedbir almış oluyoruz. Devriyeler de yakın zamanda başlayacak. Bu Cumartesi Rusya Savunma Bakanı ile görüşme imkanı bulacağız. 

MÜNBİÇ'TEKİ ÇALIŞMALAR

Devriyeler 18 Haziran'da başlamıştı, halen devam ediyor. Müşterek devriyeler söz konusu. Bunun için de hazırlık, eğitim gerekiyor. Bu da 9 Ekim'de Gaziantep'te başladı. ABD-Türk askerleri var. Önümüzdeki günlerde bunun tamamlanacağını, birkaç günlük hazırlıktan sonra müşterek devriyenin başlayacağını da söyleyebilirim.

İSTANBUL'DA 4'LÜ ZİRVE

Bütün çalışmalarımız barıştan yana. Askeri olmaktan ziyade barışçıl yöntemler bulunmasıdır. Suriye için anayasa yapılması, seçimler yapılması ve Esad'ın yönetimden uzaklaştırılmasıdır. Suriyeli kardeşlerimiz rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecek. Türkiye olarak bizler yaptığımız temaslarda bütün komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu ifade etmekteyiz. Bizim önceliğimiz kendi güvenliğimiz. Tehdit edecek her türlü terör koridoruna müsaade etmeyeceğimizi söyledik. 

CERABLUS-ELBAB-AFRİN

Asil Türk milleti teröristle savaşmakla kalmadı, oradaki çevre için çok ciddi fedakarlıklarda bulundu. İlgili makamlarımız yatırımlarına başladı. Temizlenen yerle şu ana kadar 300 bine yakın Suriyeli kardeşimiz kendi topraklarına dönmüş bulunuyor. Mayın temizleme, EYP temizlenmesi devam ediyor. BM ve diğer kurum ve kuruluşlarla temaslar sürüyor. Bazı sıkıntılarımız var bu konuda uluslararası kurumlar verilen sözleri yerine getirmiyor. 

BEDELLİ ASKERLİK 

Bedelli askerlik şuana 672 306 gencimi elektronik postayla müracatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını teslim eden  sayısı 377 bin 410. Tahminlerimiz 400 bin civarındaydı. Son aldığımız bilgilere göre askerlik şubelerinde sıkışıklık olduğu bilgisini aldık. İhtiyaç olan yerlerde gerekli tedbirler alındı. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ 

Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Öğretmen hakim  doktor akademisyen sporcu gençlerimizi var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak  en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede cumhurbaşkanımıza takdim edeceği en kısa sürede. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız. 

YORUMLAR 17
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    ben 52 yaşımdayım böyle paşa görmedim Allah var etsin afrinde cepeden gelmedi visgi partisi yapmadı biz ne paşalar gördük.
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    geçen haftasonuda kayseride adına yaptırrdığı caminin açılışı yapıldı. Allah adetlerini artırsın.
    Cevapla
  • curina 5 yıl önce Şikayet Et
    almanyadaki basin ve yayin organlari almanya vatandaslarini türkiyeye izine gitmeme cagrisi yptilar hataa internet üzerinden türkiyeye gideceklere berlinden dis iliskiler komiserliginden türkiyeye izine gitmek sakincalidir diye bütün gün yayin yaptilar sebebine gelince türkiyey internet üzerinden isimsiz mesajlari türkiye yasaklamis bu sebebten türkiyeye alman vatandaslarin gitmesi sakincaliymis denildi almanyadaki medya türkiyenin en büyük düsmanindir alman medyasi siyonistlerin elinde nedeni burda.
    Cevapla
  • Mechul 5 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman böyle dik durun. Uyarinizi yapın. Kasintilari devam ederse anında cvp verin. Millet arkanızda. .
    Cevapla
  • Şevket Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Barbaros gemisine SİHA eşlik etsin. Taciz olursa da gereğini yapsın. Acımayın ki acınacak duruma düşmeyelim.
    Cevapla
  • egeli 5 yıl önce Şikayet Et
    "ALLAH" dostları,Evliyayı Kiram Hazretleri,yunanistanın arkasİna yahudi,haçlı kafir sürüsün desteğini alarak savaş ilan edeceğini,bununda bizim suriyede fratın doğusunda pkk kafirini temizlerken olacağını haber vermişlerdir.ilk aşamada kafarin ilerleyeceğini,zaiatın fazla olacağını,sonrada Mehmetciğin toparlanıp,yunanistanın elinden batı trakya dahil ,selaniki alacağını haber vermişlerda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada