Erbaş: Sistem faiz üzerine kurulmuş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, günümüzde yönetim sisteminin faiz üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Savaştırmak için örgütler kurduruluyor. Sistem faiz üzerine kurulmuş" dedi.

GİRİŞ 28.10.2018 12:30 GÜNCELLEME 28.10.2018 12:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sabah namazını Adapazarı şehir merkezindeki Orhan Gazi Camii'nde kıldı. Erbaş, burada cemaate namaz kıldırdıktan sonra düzenlenen 'Sabah Buluşması' etkinliğine katıldı. Cemaate dua yaptıran Erbaş, daha sonra vaaz kürsüsüne çıkarak açıklamalarda bulundu. 



Günümüzde sistemin faiz üzerine kurulduğunu belirten Erbaş, ''Her taraf cehaletle dolmuştu, putlarla dolmuştu. İnsanlar pazarlarda köle olarak satılıyordu. Faiz tefecilik almış başını gidiyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu, kabile savaşları vardı, ırkçılık vardı, vardı da vardı, bunların hangisi şimdi yok? Irkçılık mı yok, ırkçılıktan dolayı savaşlar mı yok, var. Hatta örgütler kurduruluyor, o örgütlerle savaşlar yaptırılıyor. Faiz mi, faizcilik mi yok? Hem de sistematik bir şekilde yapılıyor. Sistem faiz üzerine kurulmuş. Bu şekilde insanlar haramla iştigal ettiriliyor.'' dedi.

Konuşmasının ardından vatandaşlarla selamlaşan Erbaş daha sonra camiden ayrıldı. 

YORUMLAR 7
  • Yağız gökay 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyorsun sen be ..
    Cevapla
  • Hocalık 5 yıl önce Şikayet Et
    Peygamerlerin mesleği varken siz hocaların mesleği yok ,ne iş bu iş , hocalık diye bir meslek var mı
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Konut kredileri hakkinda da konusun da hangi faize karsi oldugunuzu da anlayalim. Düşük konut faizi oldugunda hukumet gobrk atiyor millet kredi cekiyor diye. Sanki o haram degilmis gibi
    Cevapla
  • Diyarbekirli 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam devlet faizi yükselten mb başkanına çare bulmalı. En son 625 bp yükseltti. Kimse ticaret yapmaz ki bu teşvik varken. Yüzbin yatır 26 bin al ne kolay.300 binlik ev alacağına ver faize 78 bin al senede. Aylık 6 binden fazla getirisi var. Ama cehenneme gideceksem 100bin bıraksa ne yazar? En önemlisi Rabbimin rızası olmayacaksa o işi kafadan silmek lazım
    Cevapla
  • Karadenizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada dinayet binalarını denetletin ğizlice bu ne rezillik ğeclere ders veriyorlarmı bir bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!