Karlov'un suikast planı o diziden kurgulanmış!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün yayın kuruluşu olan ve darbe girişiminin ardından kapatılan Samanyolu TV'de yayınlanan 'Nizama Adanmış Ruhlar' adlı dizideki bir bölüm sahnesinin Karlov suikastiyle benzerlik gösterdiği bildirildi.

GİRİŞ 26.11.2018 15:05 GÜNCELLEME 26.11.2018 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Adem Akıncı tarafından hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, FETÖ elebaşı Gülen'in talimatlarının basın yayın yoluyla örgüt mensuplarına iletildiğinin yürütülen birçok soruşturma ile ortaya çıktığı hatırlatılarak, terörist başı Gülen'in sözde sohbetlerinde ''Müsait bir iklim ve bir sisteme inme'' derken basın yayın yolu ve dizi senaryolarını kastettiğinin anlaşıldığı belirtildi. 

 

 

 

İddianamede, ''FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan bilgilerde dizi senaryoları, internette yayınlanan sohbetler, gazete köşe yazıları gibi basın yoluyla işaret edilen örgütsel hedefleri polis ve yargıdaki örgüt mensupları, takip ettikleri örgüte müzahir medyada gördüklerinde bu senaryolardan 'ilham' alıp operasyon yapmakta ve örgüt liderinin talimatlarını yerine getirmektedirler.'' ifadelerine yer verildi. 

SUİKAST PLANI STV DİZİSİNDEN

 

 

FETÖ'nün kapatılan yayın organı Samanyolu TV'de yayınlanan ''Nizama Adanmış Ruhlar'' isimli dizinin 89. bölümünde soruşturma konusu olayın canlandırıldığı, sergi salonunda bir büyükelçinin öldürülmesi planına açıkça yer verildiği belirtilen iddianamede, Karlov suikastıyla ilgili dizinin 30 Aralık 2014'te yayınlanan 89. bölümünde işlenen suikast olayının benzerlikler gösterdiğine işaret edildi.

FETÖ'nün, eylemlerinde medyayı etkin şekilde kullandığı tespitine yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

''Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya aracılığıyla, kendisine iltisaklı televizyon kanalları, gazeteler, dergiler aracılığıyla örgüt mensuplarına talimatlar ilettiği, algı operasyonları yaptığı, yapılacak örgütsel eylemlerin planlarının dizilerde işlendiği, örgüte ait dizilerin senaryolarında dahi örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in etkisi ve talimatı olduğu belirlenmiştir.''  

VIP KORUMA EĞİTİM ALMIŞ

Rus elçi Karlov’u öldüren FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın saldırı anındaki profesyonel tavırlarını inceleyen Ankara Başsavcılığı, “VIP koruma eğitimi aldığı yönünde kesin kanaate varılmıştır” tespitini yaptı. Ancak, Altıntaş’ın meslek içerisinde VIP koruma eğitimi aldığına dair bir kayıt görünmüyor. 

Karlov suikastı iddianamesinde, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş işe diğer şüphelilerin bağlantıları baz haritası ile ortaya çıkarıldı. Baz haritası, kritik şüphelilerin Altıntaş ile yüzlerce kez ortak baz verdiğini ortaya koydu. Altıntaş'ın eski MİT'çi Vehbi Kürşad Akalın ve fotoğraf sergisinin organizatörü Mustafa Timur Özkan bir çok defa ortak baz verdiği belirlendi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamedeki "eğitim bilgileri" başlığı altındaki kısımda, koruma kılığına girerek suikastı gerçekleştiren FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırı anındaki profesyonel tavırlarına dikkat çekildi.

Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki ve mesleğe başladıktan sonraki atış karneleri iddianameye giren Altıntaş'ın, saldırı anındaki görüntüleri bilirkişilerce incelendi. Raporda, Altıntaş'ın meslek içerisinde koruma polislerine verilen VIP (çok önemli kişi) koruma eğitimi olarak tabir edilen eğitimi almadığı ve böyle bir görevde bulunmadığına dikkat çekildi. Raporda, "Ancak bu eğitimi almış bir kişinin uygulayabileceği icra hareketleri sergilemesi nedeniyle VIP koruma eğitimi aldığı yönünde kesin kanaate varılmıştır" değerlendirmesi yapıldı.

BAZ HARİTALARI TESPİT EDİLDİ

Tüm şüphelilerin HTS ve baz haritası da iddianameye konuldu. Söz konusu baz haritası, kritik şüpheliler ile tanımadığını iddia ettikleri suikastçı Altıntaş ile yüzlerce kez ortak baz verdiğini ortaya koydu. 500 metre aralık kapsamında yapılan baz incelemesi sonucu oluşturulan haritaya göre, Altıntaş'ın bir dönem vekil abisi olan ve suikastçının radikalleşmesi, çeşitli dini gruplar ve terör örgütleri ile irtibatlanmasını sağladığı belirtilen eski polis Ramazan Yücel ile suikastçı iki farklı hattan toplam 3 bin 821 kez ortak bazdan sinyal verdi. Yine Altıntaş ile örgüt abisi Şahin Söğüt arasında 419 kez, Söğüt'ün üstünde yer alan zümre başkanı pozisyonundaki Salih Yılmaz arasında 248 baz ortaklığının olduğu belirtildi.

SUİKASTÇI İLE MİT'Çİ ORTAK BAZDA

Altıntaş'ın eski MİT'çi Vehbi Kürşad Akalın ve Akalın'ın mahrem abisi Hüseyin Kötüce ile de baz ortaklığının olduğu ortaya çıktı. Baz haritasına göre, suikastçının kullandığı telefon ile Karlov'un güvenliğine ilişkin istihbaratı toplayan Akalın'ın telefonu 99, Kötüce'nin kullandığı telefon ise 102 kez ortak bazdan sinyal verdi. Ayrıca Altıntaş'ın, Karlov'un öldürüldüğü fotoğraf sergisinin organizatörü Mustafa Timur Özkan ile de 168 kez baz ortaklığının olduğu anlaşıldı.

SADDAM'A ÖZENMİŞ

İddianamede Altıntaş'ın saldırıdan 13 gün önce Youtube üzerinden Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve puro ile ilgili araştırmalar yaptığına dikkat çekildi. İddianamede, şöyle denildi: "Saddam Hüseyin'in idam edilmeden önce puro istediği belirlenmiştir. Altıntaş'ın da olaydan önce Kızılay'da bulunan bir işyerinden 4-5 paket puro aldığı ve saldırı hazırlığı sürecinde puro içmeye başladığı belirlenmiştir. Teröristin kendisini, Saddam Hüseyin ile özdeşleştirdiği kanaatine varılmıştır."

SUİKASTÇIDAN İSTİHBARATÇI TAKTİĞİ

FETÖ'nün MİT yapılanmasındaki mahrem imamlardan olan eski BTK çalışanı şüpheli Hüseyin Kötüce'nin ifadesinde anlattığı örgütsel haberleşme yöntemi dikkat çekti. Kötüce, iz bırakmamak için e-mail hesabı üzerinden örgüt üyeleriyle haberleştiklerini anlattı. Kötüce, "Bu haberleşme yönteminde, açılan mail hesabının şifresi örgüt üyesinde ve abisi konumunda olan kişide oluyor. Örgüt mensubu irtibata geçeceği zaman mail hesabına girerek buradan taslaklar bölümünden mesaj oluşturuyor. Abi pozisyonunda olan kişi de mesaj göndermek istediğinde aynı yöntemi kullanıyor. Mesajın muhatabı mesajı okuduktan sonra taslaklar kısmından mesajın siliniyor. Kişinin kiminle haberleştiği belli olmuyor" dedi. İddianamede, mail hesabı incelenen suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın da aynı yöntemle haberleştiği, örgüt abileri tarafından kendisine talimatların bu yolla iletildiğinin tespit edildiği belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Abu 5 yıl önce Şikayet Et
    Var mıdır bunlardan daha hasta ruhlu, daha şeytani bir oluşum; ben bilmiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir