YouTuber Enes Batur’a soruşturma

YouTube’da çektiği videolar ile oldukça büyük bir takipçi ve hayran kitlesine sahip olan Enes Batur Sungurtekin hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı , ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı.

YouTuber Enes Batur’a soruşturma
YouTuber Enes Batur’a soruşturma
GİRİŞ 29.11.2018 11:50 GÜNCELLEME 29.11.2018 11:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

YoutTube’da 8.8 milyon abonesiyle en çok bireysel aboneye sahip Türk YouTube kullanıcısı Enes Batur Sungurtekin hakkında 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.20 Ekim tarihinde yayınladığı videoda amcasına küfür, hakaret ve aşağılayıcı söylemlerde bulunan fenomenin o videosu yayınlandığı andan itibaren tepki çekmişti. Videonun yayınlanmasının ardından izleyiciler CİMER’den Enes Batur Sungurtekin hakkkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularını dikkate alan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Enes Batur Sungurtekin hakkında ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı.

 

 

Fenomen Enes Batur’un ikamet adresinin Antalya’da olması ve şikayetlerin Türkiye genelinde yapılması nedeniyle soruşturma yetkisizlik kararı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Enes Batur amcası ile yayınladığı video çok fazla tepki alınca, videoyu kaldırmış ve özür dileyip videonun şaka amaçlı olduğunu söylemişti.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    alın bu adamı içeri gereksiz adamın teki
    Cevapla
  • Realist 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bebeyi zerre günahım kadar sevmem ama bence başarısını kıskanıyorlar. 20 yaşındaki çocuk nasıl bu kadar çok para kazanırmış.. Vergisini verdikten sonra trilyon kazansın umurumda değil..
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ancak haber olan şeyleri soruşturuyoruz . İnternette her gün dine küfreden devlete hainlik yapan paylaşımlar var . Şikayet ediyoruz boş
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bit yenikleri var. Ahlak nedir Komik nedir? Bunu herkes iyi bilmeli yoksa ikisi karışır ise şeytanın pazarı sevinir. Allah cc korusun. Allah'ın cc pazarı önemli olan! Yanı Sevap Helal Temiz Mubah güzel olanlar.
    Cevapla
  • bir dost 5 yıl önce Şikayet Et
    çocuklarımızı böyle tiplerden koruyalım lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!