Mogherini'den Türkiye'ye operasyon mesajı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye’ye, Suriye’nin kuzeydoğusundaki YPG/PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenlememe çağrısı yaptı. AB'nin Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini, operasyonla ilgili 'endişeliyiz' dedi.

GİRİŞ 16.12.2018 00:20 GÜNCELLEME 16.12.2018 08:41
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda askeri operasyon başlatacağı yönündeki açıklamalarının endişe verici olduğunu söyledi.

 

"BÖLGEYE OPERASYON DÜZENLEMEYİN"

Mogerini, "Türkiye AB'nin kilit öneme sahip ortağı, ayrıca bu krizde ve bölgede çok önemli bir aktör. Biz, Suriye'de şiddete son verilmesi, terörizmin yenilmesi, ayrıca ülkedeki ve tüm bölgedeki istikrara katkıda bulunulması hedefini paylaşıyoruz, bu nedenle Türk yetkililerin, koalisyonun DEAŞ'a karşı çabalarını baltalayabilecek ya da Suriye'de ek istikrarsızlık tehdidi oluşturabilecek her türlü tek taraflı eylemden çekinmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 234
  • MHMT SRYLDZ 5 yıl önce Şikayet Et
    HAY HAY MOGERİN EMRİN OLUR O KADAR ... GÜZELMİ DİYE BİR SÖZ VARDIR BİZDE.... SEN RAHAT OL ARKANA YASLAN VE İzLE...
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Dangalak AB, Rusya,Amerika,Fransa,Almanya, Suriyeyi yerle bir ederken neden endileselenmediniz..neden gocler oldugunda endiseenmediniz.Esad kendi halkina Kimyasal silah attiginda neden endiselenmediniz..Islam dusmani Arap Birligi..
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve amerıka destek verıyo araplarda oyle bız yalnızız usta.
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Haçlıların yüz yıllık oyunu bozuldu endişe ondan
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    endişelenmeyin sakin,o galles hainlere asla kötülük yapmiyacagiz tam tersi kazdiklari cukurlara Sıcağı Sıcağına gömecegiz leşleri Üşütmeden, avrupayada ilitca sanslari asla olmiyacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı