İstanbul için son dakika uyarısı! Kar kalınlığı...

İBB AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler yönünde İstanbul için kar yağışı ve don uyarısında bulundu.

GİRİŞ 25.12.2018 16:00 GÜNCELLEME 25.12.2018 18:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

AKOM'dan yapılan açıklama şu şekilde; 

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda bugün akşam saatlerinden itibaren il genelinde aralıklarla kuvvetli yağmur şeklinde görülecek yağışların Salı (yarın) sabah saatlerinden itibaren sıcaklıkların şehir merkezinde 4°C, yüksek bölgelerde ise 0°C’lere kadar gerilemesi tahmin edilmektedir.

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışın, karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde kar şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Özellikle İstanbul’un kuzey ve doğu bölgelerinde Perşembe sabah saatlerine kadar hafif şekilde etkili olması beklenen kar yağışının şehir merkezinde 1-2 cm, yüksek bölgelerde ise 3-5 cm kar kalınlıkları oluşturabileceği öngörülmektedir. 

 

 

Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7.083 personel, 1.357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava koşullarına bağlı sorun yaşamaması için teyakkuzda bekliyor. Metrobüs güzergâhında ise herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Ayrıca İtfaiye, Yol Bakım, Ulaşım, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Muhtarlıklar ve Gıda, Sağlık Daire Başkanlıkları, Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İSFALT, İGDAŞ, İSTAÇ, İSBAK, Metro İstanbul, Şehir Hatları temsilcileri AKOM'da görev başında.

Vatandaşlarımız, hava koşullarına bağlı oluşabilecek muhtemel sorunlara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilir.

YORUMLAR 18
  • Mesjtto 5 yıl önce Şikayet Et
    Amma olay ettiniz alt tarafi yarim santim kar yagdi oda istanbulun yukseklerine okuyan da dogudako gobi iki metre kar yagacak sanir
    Cevapla
  • hak-kı 5 yıl önce Şikayet Et
    sabah kalktım kapı önünde 30 cm kar arabam yerinden oynamıyor taksi geçmiyor dolmuş iett yok derkeeen birde kalktım ki yerdeyim yatakdan düşmüşüm...hayırlı sabahlar kar filan yok tahminler hava civa metorolojinin ettiği tahmini bizde ediyoruz farkımız bizim tahminler tutuyor onun ki tutmuyor...
    Cevapla
  • trafik çilesi 5 yıl önce Şikayet Et
    akom istanbula sadece hafif sulu kar yağacak diyor...
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    yüksek kesimde 3mm olmuş.
    Cevapla
  • kaas 5 yıl önce Şikayet Et
    basarisiz meteroloji hic dogru tâhmini yok
    Cevapla
  • Lazrail 53 5 yıl önce Şikayet Et
    Meteorolojiye müdür yapıyorum seni...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!