RTÜK'ten Fox Tv ve Halk Tv'ye ceza!

Rtük'ten Fox TV ve Halk Tv'ye ceza geldi. Fatih Portakal'ın 'sokağa çıkın' çağrısı nedeniyle FOX Ana Haber 3 gün, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehdit dolu sözleri nedeniyle de Halk Arenası 5 program yayınlanmayacak.

GİRİŞ 26.12.2018 18:07 GÜNCELLEME 27.12.2018 08:26
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Halk TV ve Fox TV için 'Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak' gerekçeleriyle ceza kesildi.

 

YAYIN DURDURMA VE PARA CEZASI

Halk TV'ye 'eleştiri sınırlarını aşmak', Fox TV'ye de 'tarafsızlık ilkesini esas almamak' gerekçesiyle ayrıca cezalar verildi. Böylece Fox TV'ye 1 milyon TL'ye yakın ceza kesilmiş oldu. Fox Ana Haber de 3 gün hiç yayınlanmayacak. Halk TV'ye ise yaklaşık 80 bin TL para cezası verildi. Halk Arenası programının ise 5 kez yayımlanması yasaklandı.

CEZA, 'TEKRARI HALİNDE LİSANS İPTALİ' MADDESİNDEN VERİLDİ

 

Halk TV ve Fox TV'ye jet hızıyla kesilen ceza bir yayın kuruluşuna verilen en ağır ceza olan "Tekrarı halinde lisans iptali" maddesinden verildi. Bu maddeye göre, her iki TV kanalı, bir kez daha aynı cezayı alırsa, lisansları iptal edilecek.

YORUMLAR 181
  • Osman Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence kapatma yerine daha caydırıcı para cezaları verilsin. Birde yanlı yayın yaptığını itiraf eden ve sonunda bu milletten ve makamlardan özür dileyen zorunlu yayın yapılsın. Kesilen para ile de TRT'de milli ve kültürümüzü yansıtan programlar diziler finanse edilsin. Tekrarı halinde kapatma cezası verilmeye başlansın. Çünkü bu karşı tarafı biraz tahrik edebilir. Ortamı seçim öncesi fazla germeden hareket etmek lazım. Ama reisimiz bilir işini.
    Cevapla
  • dadas45 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide hapis neden yok gariban vatandaş dese anında hapise atar savcılar bu adalet kanun yasa degil %52 oy almış başkana hakaret aslında oy verenlere yapılmıştır kişiye göre kanun yasa asla olmaz yazıklar olsun
    Cevapla
  • Ender 5 yıl önce Şikayet Et
    Gezi zekalı çapulcu sürüleri daha ağır ceza almalı. Kamuoyu mahkeme kararlarını bekliyor asıl.
    Cevapla
  • eğitimci 5 yıl önce Şikayet Et
    eee 5 program sonra ne olacak? Küfre hakarete devammı? Akıllanacak mı bunlar? Pöf
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezalar yetersiz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar